Ο Elon Musk δείχνει πώς θα είναι κάποτε ο Άρης (ΕΙΚΟΝΑ) 

Όταν επεκταθεί εκεί ο ανθρώπινος πολιτισμός 
12 Αυγούστου 2022 20:21
Ο Elon Musk δείχνει πώς θα είναι κάποτε ο Άρης (ΕΙΚΟΝΑ) 

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε ήδη, ο ύστατος στόχος του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη είναι να φτάσει την ανθρωπότητα στον πλανήτη Άρη. Συγκεκριμένα, ο Elon Musk, πέρα από επικεφαλής της Tesla είναι και ο ιδρυτής και επικεφαλής της SpaceX, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών στον κόσμο. 

Κάπως έτσι βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και τώρα μόλις προέβη σε μια σχετική δημοσίευση μέσα από τον πάντα δραστήριο λογαριασμό του στο Twitter. Αναλυτικότερα, ο Musk ανέβασε μια φωτογραφία, η οποία δε μοιάζει αυτή τη φορά με πρόβλεψη, αλλά μάλλον με υπόσχεση ή στόχο, δείχνοντας πώς μπορεί να μοιάζει μια μέρα ο Άρης, όταν επεκταθεί εκεί ο ανθρώπινος πολιτισμός. 

Στην εικόνα φαίνεται ένα τοπίο με “κόκκινο” χώμα, όπως αυτό στην επιφάνεια του Άρη, ουρανό με σύννεφα και κανονική ατμόσφαιρα και μια βάση εκτόξευσης πυραύλου. Δείτε το tweet του παρακάτω. 

Έτσι θα μοιάζει ο Άρης κάποια στιγμή στο μέλλον σύμφωνα με τον Elon Musk: 

 

Για την ιστορία, στις αρχές του έτους ο Musk είχε κάνει μια σχετική συζήτηση στο podcast του ερευνητή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης Lex Fridman. Τότε είχε αναφέρει πως υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια σχετικά με το πότε η ανθρωπότητα θα καταφέρει να φτάσει στον κόκκινο πλανήτη: 

Το πρώτο σενάριο, το οποίο είναι και το πιο φιλόδοξο, θα ήταν να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη σε πέντε περίπου χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2027. 

Από την άλλη, στην χειρότερη περίπτωση, ο Musk πιστεύει ότι θα χρειαστούν δέκα χρόνια τουλάχιστον, δηλαδή μέχρι το 2032, για να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη. 

Έπειτα, τον Μάρτιο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έκανε μια νέα πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη χρονιά που πιστεύει πως οι άνθρωποι θα περπατήσουν στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης του Twitter τον έκανε tag σε μια εικόνα που έδειχνε την Apollo 11 αποστολή της NASA στο φεγγάρι το 1969, καλώντας τον στη συνέχεια να συμπληρώσει τα κενά στο 20XX?, για τη χρονιά που οι άνθρωποι θα βρεθούν στον Άρη. 

Ο Elon Musk, λοιπόν, είχε απαντήσει τότε κοφτά: 2029. 

Επομένως, αν θέλετε μια συγκεκριμένη χρονολογία, αυτή είναι το 2029, που βρίσκεται κάπου μεταξύ του καλύτερου και του χειρότερου σεναρίου. Το κατά πόσο είναι ρεαλιστική, βέβαια, η εκτίμηση θα το μάθουμε σε περίπου 7 χρόνια από τώρα.