Ο Elon Musk κάνει νέα πρόβλεψη για τη χρονιά που οι άνθρωποι θα περπατήσουν στον Άρη

Τι πιστεύει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου
21 Μαρτίου 2022 10:11
Ο Elon Musk κάνει νέα πρόβλεψη για τη χρονιά που οι άνθρωποι θα περπατήσουν στον Άρη

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε ήδη, η εξερεύνηση του πλανήτη Άρη είναι μια μεγάλη φιλοδοξία του Elon Musk, του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη και επικεφαλής της διαστημικής εταιρίας SpaceX. Μάλιστα, ο Musk φαίνεται πως είναι τόσο παθιασμένος με αυτό, σε βαθμό που η πρώην σύντροφός του έκανε παράπονα δημόσια για το πόσο φτωχικά ζει την καθημερινότητά του, επενδύοντας όλα του τα χρήματα στο project του για τον Άρη. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Τώρα, λοιπόν, ο Musk έκανε μια νέα πρόβλεψη για τη χρονιά που πιστεύει πως οι άνθρωποι θα περπατήσουν στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης του Twitter τον έκανε tag σε μια εικόνα που έδειχνε την Apollo 11 αποστολή της NASA στο φεγγάρι το 1969, καλώντας τον στη συνέχεια να συμπληρώσει τα κενά στο 20XX?, για τη χρονιά που οι άνθρωποι θα βρεθούν στον Άρη.

Ο Elon Musk, λοιπόν, απάντησε κοφτά και λιτά: 2029.

Τα σχετικά tweets ακολουθούν παρακάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές του έτους ο Elon Musk είχε κάνει μια παρόμοια συζήτηση στο podcast του ερευνητή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης Lex Fridman. Τότε είχε αναφέρει πως υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια:

Το πρώτο σενάριο, το οποίο είναι και το πιο φιλόδοξο, θα ήταν να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη σε πέντε περίπου χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2027.

Από την άλλη, στην χειρότερη περίπτωση, ο Musk πιστεύει ότι θα χρειαστούν δέκα χρόνια τουλάχιστον, δηλαδή μέχρι το 2032, για να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη.

Όπως φαίνεται, η νέα του πρόβλεψη, το 2029, βρίσκεται κάπου μεταξύ του καλύτερου και του χειρότερου σεναρίου. Το κατά πόσο είναι ρεαλιστική, βέβαια, θα το μάθουμε σε περίπου 7 χρόνια.

Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, ίδρυσε την SpaceX που έχει πετύχει πολλά στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, ενώ είναι και επικεφαλής της Tesla, η οποία έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Συγχρόνως, είναι και ο ιδρυτής της The Boring Company που ασχολείται με την κατασκευή τούνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και συνιδρυτής της Neuralink που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής.

Tags: