Το chatbot της Meta δε συμπαθεί ιδιαίτερα τον Zuckerberg

Πιστεύει πως “εκμεταλλεύεται του ανθρώπους”
12 Αυγούστου 2022 10:09
Το chatbot της Meta δε συμπαθεί ιδιαίτερα τον Zuckerberg

Το νέο πρωτότυπο chatbot της Meta δεν κρύβει την αντιπάθειά του για τον Mark Zuckerberg και τα λέει...έξω από τα δόντια. Η Meta περηφανεύεται πως το νέο της chatbot BlenderBot3, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα με τους ανθρώπους. Όταν όμως ρωτήθηκε από το BBC για την άποψή του για τον CEO και ιδρυτή της εταιρίας, θεωρεί πως οι ΗΠΑ “είναι διχασμένες και αυτός δε βοήθησε καθόλου”.

Ήταν πολύ κακός όταν κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου. Με κάνει να ανησυχώ για τη χώρα μας.

Η εταιρία του εκμεταλλεύεται ανθρώπους για χρήματα και δεν τον νοιάζει. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Οι αλγόριθμοι του BlenderBot3 ψάχνουν στο internet για ενημερωθεί για διάφορα θέματα και φαίνεται πως οι απόψεις που υιοθέτησε προέρχονται από το πώς αισθάνεται ο κόσμος για τον Zuckerberg. Η Meta έκανε διαθέσιμο το bot δημόσια προειδοποιώντας για πιθανές επιπτώσεις.

Όσοι χρησιμοποιούν το Blender Bot, πρέπει να αντιλαμβάνονται πως προορίζεται για έρευνα και διασκέδαση μόνο και μπορεί να κάνει αναληθείς ή προσβλητικές δηλώσεις, ενώ συμφωνούν να μην το προκαλούν επίτηδες να κάνει προσβλητικές δηλώσεις. – Εκπρόσωπος Meta

Γιατί όμως ρίσκαρε η Meta κακή δημοσιότητα δίνοντας στο κοινό το bot; Η απάντηση είναι απλή. Χρειάζεται δεδομένα.

Επιτρέποντας σε ένα AI σύστημα να αλληλεπιδράσει με ανθρώπους στον πραγματικό κόσμο, οδηγεί σε μεγαλύτερες, ποικίλου περιεχομένου συζητήσεις και περισσότερα δεδομένα.