Το δεύτερο τμήμα του κινεζικού διαστημικού σταθμού Tiangong συνδέθηκε (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μένει ένα ακόμα
25 Ιουλίου 2022 09:53
Το δεύτερο τμήμα του κινεζικού διαστημικού σταθμού Tiangong συνδέθηκε (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κίνα εκτόξευσε επιτυχώς το δεύτερο τμήμα του διαστημικού σταθμού Tiangong. Το module με την ονομασία Wentian, εκτοξεύτηκε με έναν πύραυλο Long March 5B από το Wenchang Space Launch Site και δεκατρείς ώρες αργότερα συνδέθηκε με τον Tiangong. Το Wentian περιέχει εξοπλισμό που θα επιτρέψει στους ταϊκοναύτες να πραγματοποιήσουν επιστημονικά πειράματα, ενώ θα προσφέρει και τρεις ακόμα θέσεις ύπνου, καθώς και μία ακόμα θύρα πρόσβασης.

Στον υπό κατασκευή Tiangong βρίσκονται ήδη τα μέλη του πληρώματος της αποστολής Shenzhou 14 που εκτοξεύτηκε τον Ιούνιο, για να προετοιμάσουν το έδαφος για την άφιξη του Wentian. Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του σταθμού, το Mengtian, θα εκτοξευτεί τον Οκτώβριο, ολοκληρώνοντας το διαστημικό σταθμό και σχηματίζοντας ένα σχήμα T.

Ολοκληρωμένος, ο Tiangong θα έχει το 1/5 του μεγέθους του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και θα μπορεί να φιλοξενεί σε μόνιμη βάση τρεις αστροναύτες, καθώς και άλλους για μικρά χρονικά διαστήματα. Η Κίνα έχει προσκαλέσει και άλλες διεθνείς διαστημικές υπηρεσίες να επισκεφτούν το σταθμό, ενώ σκέφτεται και να επιτρέψει εμπορικές πτήσεις σε αυτόν.