Επιτέλους τα Windows 11 φτιάχνουν έναν σοβαρό θέμα της νέας Έναρξης

Για χρήστες με μικρές οθόνες ή για τους…ανοργάνωτους!
23 Ιουλίου 2022 18:52
Επιτέλους τα Windows 11 φτιάχνουν έναν σοβαρό θέμα της νέας Έναρξης

Περίπου ένα χρόνο μετά το αρχικό ντεμπούτο του λειτουργικού συστήματος, η Microsoft φτιάχνει επιτέλους ένας σοβαρό θέμα που προέκυψε από τη μετακίνηση της Έναρξης στο κέντρο της Γραμμής Εργασιών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι χρήστες με οθόνες μικρών αναλύσεων ή αυτοί που είναι λιγότερο οργανωμένοι και έχουν πάρα πολλά παράθυρα ανοιχτά συγχρόνως δε μπορούσαν να τα διαχειριστούν πολύ εύκολα, μιας και η γραμμή εργασιών εμφάνιζε μόνο όσα χωρούσαν στο μήκος της. Αυτή τη στιγμή δηλαδή, αν κάποιος ανοίξει περισσότερες εφαρμογές/παράθυρα απ’ όσα χωράει η γραμμή εργασιών, τότε εμφανίζεται μια κάθετη γραμμή και δεξιά της υπάρχει μόνο το νεότερο πρόγραμμα/παράθυρο που έχει ανοίξει, ενώ κάποια αναγκαστικά εξαφανίζονται.

Η όχι και τόσο αποτελεσματική αυτή συμπεριφορά του λειτουργικού θα αλλάξει προσεχώς, αφού η Microsoft εισάγει εκ νέου τη λειτουργία του taskbar overflow. Έτσι, αν κάποιος έχει περισσότερα ανοιχτά προγράμματα απ’ όσα χωράει το μήκος της γραμμής εργασιών, πλέον θα εμφανίζεται με ένα ειδικό κουμπί μια δεύτερη μπάρα που θα τα φιλοξενεί όλα.

Το νέο taskbar overflow είναι συμβατό με όλες τις σύγχρονες λειτουργίες της γραμμής εργασιών και έτσι υποστηρίζει και pins, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μιμηθείτε στο περίπου την κάτω μπάρα του macOS και να καρφιτσώσετε όλα σας τα προγράμματα εκεί, ακόμα και αν δεν χωράνε στην οθόνη σας.

Αυτή η προσθήκη δοκιμάζεται σε συνεργασία με την κοινότητα, μέσα από το πρόγραμμα των Windows Insiders και θα γίνει προσεχώς διαθέσιμη για όλους, μαζί με διάφορα άλλα νέα χαρακτηριστικά.

Το νέο taskbar overflow των Windows 11

Για την ιστορία, αυτό το φθινόπωρο αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για όλους η μεγαλύτερη ενημέρωση των Windows 11 μέχρι σήμερα, η 22H2. Αυτή η νέα έκδοση αναμένεται να διορθώσει σημαντικά θέματα του λειτουργικού, επαναφέροντας για παράδειγμα το Drag 'n' Drop αρχείων στα προγράμματα της γραμμής εργασιών. Συγχρόνως, πολλά νέα χαρακτηριστικά βρίσκονται στα σκαριά για την Έναρξη, όπως οι φάκελοι προγραμμάτων και η δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους της pinned ενότητας.

Παράλληλα, η Διαχείριση Εργασιών θα ενημερωθεί με εκσυγχρονισμένο σχεδιασμό, το OneDrive θα ενσωματωθεί καλύτερα στον File Explorer, θα προστεθούν νέες διατάξεις για το snapping παραθύρων, ένα νέο χαρακτηριστικό για δυναμική εναλλαγή των wallpapers καθημερινά, ένα νέο χαρακτηριστικό για αυτόματη δημιουργία υποτίτλων, κ.α.