Τα Windows 12 έρχονται το 2024 – Τέλος το μοντέλο Windows ως υπηρεσία  

Νέο ρεπορτάζ αποκαλύπτει

Τα Windows 12 έρχονται το 2024 – Τέλος το μοντέλο Windows ως υπηρεσία

Αλλαγή πλάνων για τη Microsoft, η οποία σκοπεύει να επιστρέψει στο παλιό της 3ετές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία νέων μεγάλων εκδόσεων των Windows. Έτσι, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το Windows Central, τα Windows 12 είναι πολύ πιθανό να καταφθάσουν το 2024, δηλαδή τρία χρόνια μετά τα Windows 11.

Πρακτικά, η εταιρία θα αφήσει στο παρελθόν το μοντέλο ‘Windows ως υπηρεσία’ που ξεκίνησε το 2015 με την κυκλοφορία των Windows 10, τα οποία πολλοί πίστευαν πως θα είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Για την ώρα δε γνωρίζουμε πολλά για τη νέα κυκλοφορία των Windows που θα καταφθάσει το 2024, πέρα από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα αρχικά στάδια σχεδιασμού και engineering. Η κωδική της ονομασία είναι πιθανότατα “Next Valley”.

Μάλιστα, πέρα από την επιστροφή στο 3ετές πλάνο για την κυκλοφορία νέων αριθμημένων εκδόσεων, το μέσο μεταφέρει πως η Microsoft αλλάζει και τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορεί updates. Συγκεκριμένα, η εταιρία θέλει να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο νέα χαρακτηριστικά καταφθάνουν στην κάθε φορά ενεργή έκδοση των Windows. Για το λόγο αυτό θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα των “Moments”, μέσα από τα οποία θα φέρνει νέα χαρακτηριστικά και εμπειρίες στα Windows καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο με τις μεγάλες συγκεντρωτικές ενημερώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Windows Central, η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορεί νέα Moments έως και τέσσερις φορές μέσα στο χρόνο, ξεκινώντας το 2023. Η εταιρία δοκιμάζει εδώ και καιρό αυτό το concept με τους Windows Insiders, οι οποίοι λαμβάνουν τακτικά νέα χαρακτηριστικά. Στο παρελθόν, οι περισσότερες υποομάδες έπρεπε να περιμένουν την ετήσια φθινοπωρινή έκδοση των Windows για να κυκλοφορούσαν τα νέα τους χαρακτηριστικά, αλλά τώρα θα μπορούν να τα διαθέτουν νωρίτερα χάρη σε αυτό το νέο εγχείρημα των Moments.

Συνολικά, αυτές οι αλλαγές στον τρόπο κυκλοφορίας των Windows είναι πολύ σημαντικές, αφού θεωρητικά θα επιτρέψουν στη Microsoft να κυκλοφορεί νέες εκδόσεις των Windows κάθε λίγα χρόνια, όπως έκανε στο παρελθόν, βελτιώνοντας παράλληλα την τρέχουσα έκδοση των Windows με νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές που θα φτάνουν στους χρήστες σε σύντομα και συχνά χρονικά διαστήματα.

Ροη ειδησεων