Ο Elon Musk σχολιάζει το τηλεσκόπιο James Webb της NASA

Έπειτα από τη δημοσίευση των εκπληκτικών του φωτογραφιών
13 Ιουλίου 2022 14:44
Ο Elon Musk σχολιάζει το τηλεσκόπιο James Webb της NASA

Εδώ και μερικές ώρες ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης στο διαδίκτυο είναι οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του τηλεσκοπίου James Webb.

Αναλυτικότερα, όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η NASA τήρησε την υπόσχεσή της και έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία από το James Webb Space Telescope. Αυτή αποκαλύπτει μία συστάδα γαλαξιών γνωστή ως SMACS 0723, όπως αυτή φαινόταν πριν 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια και μπορείτε να τη δείτε και να μάθετε περισσότερα γι’ αυτή πατώντας εδώ. Συγχρόνως, είδαμε άλλες δύο έγχρωμες εικόνες που παρουσιάζουν το πλανητικό νεφέλωμα του Νότιου Δακτυλίου (γνωστός και ως NGC 3132) και το ζεύγος των αστεριών του, καθώς και διάφορες ακόμη εντυπωσιακές λήψεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Τώρα, ο Elon Musk ήρθε να βάλει το δικό του λιθαράκι στη συζήτηση, μέσα από τον δραστήριο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Φυσικά, τα σχόλια του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για έναν από τους συνεργάτες της NASA μέσα από την εταιρία του SpaceX, η οποία έχει διαπρέψει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών.

Μέσα από ένα λιτό tweet, λοιπόν, ο Musk τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος για τις προοπτικές του James Webb, το οποίο αναμένεται να βοηθήσει εξαιρετικά πολύ την εξέλιξη διάφορων επιστημονικών κλάδων. Για παράδειγμα, οι νέες λεπτομέρειες που είναι ικανό να προσφέρει το εξαιρετικά προηγμένο τηλεσκόπιο, αναμένεται να μεταμορφώσουν την κατανόησή μας για το πώς τα αστέρια εξελίσσονται και το επηρεάζουν το τριγύρω περιβάλλον τους.

Ακολουθεί η σχετική δημοσίευση του Musk:

Είμαι ενθουσιασμένος για τις προοπτικές του James Webb της NASA!