Το Nothing Phone 1 έρχεται με τιμή που ξαφνιάζει – Αυτά είναι τα specs

Παρουσιάστηκε και επίσημα η συσκευή
13 Ιουλίου 2022 00:27
Το Nothing Phone 1 έρχεται με τιμή που ξαφνιάζει – Αυτά είναι τα specs

Πιστή στην υπόσχεσή της, η Nothing αποκάλυψε και επίσημα το Phone 1. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη συσκευή από τη startup εταιρία τεχνολογίας του συνιδρυτής της OnePlus, Carl Pei, η οποία ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για την εμφάνισή της. Συγκεκριμένα, το πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο από διαφανές υλικό και σε αυτό υπάρχουν ευδιάκριτες λωρίδες που θα φωτίζουν.

Αυτές είναι ωστόσο πληροφορίες που γνωρίζαμε, μιας και η εταιρία αποκάλυπτε σιγά-σιγά λεπτομέρειες εδώ και μερικές εβδομάδες. Η έκπληξη της επίσημης παρουσίασης, λοιπόν, ήταν η τιμή. Όπως ανακοινώθηκε το Phone 1 θα κυκλοφορήσει σε 40 αγορές, μεταξύ των οποίων και διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες στις 21 Ιουλίου, ξεκινώντας από τα £399.

Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την Ελλάδα, αλλά στα €472 που είναι η ισοτιμία, το Phone 1 κοστίζει σχεδόν τα μισά, σε σύγκριση με τις ναυαρχίδες των Apple και Samsung.

Με τα χρήματα αυτά θα μπορεί να αποκτήσει κάποιος το βασικό μοντέλο με 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ με £449 κάνει την αναβάθμιση στα 256GB για το μέσο αποθήκευσης. Τέλος, αργότερα μέσα στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει και μια ακόμη έκδοση με 12GB RAM στα £499.

Οι ιδιαίτερες φωτεινές λωρίδες του Nothing Phone 1:

Tα φώτα στο πίσω μέρος του Phone 1 απαρτίζουν το λεγόμενο glyph interface, όπως το ονομάζει η εταιρία, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις εξής λειτουργίες:

  • Όλα τα φώτα αναβοσβήνουν για να ενημερώσουν το χρήστη πως έχει ειδοποιήσεις.
  • Ο κεντρικός κύκλος φωτίζει για να δείξει πως η συσκευή φορτίζει ασύρματα ή αν κάνει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση άλλης συσκευής.
  • Η κάτω φωτεινή λωρίδα δείχνει το ποσοστό της μπαταρίας όσο το κινητό φορτίζει.
  • Όλα τα LEDs μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματικό φως για «γέμισμα» στις φωτογραφίες.
  • Όλα τα φώτα μπορούν να αναβοσβήσουν σε συνδυασμούς για τα 10 ενσωματωμένα ringtones του Phone.
  • Υπάρχει και ένα κόκκινο φως που ανάβει όταν ο χρήστης βιντεοσκοπεί.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του Nothing Phone 1:

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του Nothing Phone 1 και ξεκινώντας με τις κάμερες, στην πίσω πλευρά υπάρχουν δύο αισθητήρες των 50 megapixel. Ο ένας χρησιμοποιείται ως ο βασικός και ο άλλος για ultrawide λήψεις.  Η κεντρική κάμερα υποστηρίζει οπτική και ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (OIS και EIS), ενώ έρχεται και με μια σειρά προηγμένων software λειτουργιών για νυχτερινές λήψεις, πορτραίτα και σάρωση εγγράφων. Από την άλλη, η ultrawide κάμερα έχει field of view 114 μοιρών και μπορεί να τραβήξει macro φωτογραφίες από αποστάσεις μέχρι και 4 εκατοστών.

Αφήνοντας τις κάμερες και το σύστημα με τα LED φώτα της πίσω πλευράς, μπροστά συναντάμε μια OLED οθόνη 6.55 ιντσών και 1080p ανάλυσης, με μέγιστη φωτεινότητα τα 1,200 nits. Ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης είναι τα 120Hz, ωστόσο μπορεί να μειωθεί στο μισό ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται. Για την selfie κάμερα υπάρχει ένα μικρό hole-punch στην πάνω αριστερή γωνία, με τον αισθητήρα αυτό καθ’ αυτό να είναι των 16 megapixel. Εντός της οθόνης υπάρχει και ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων για το ξεκλείδωμα.

Ο κεντρικός επεξεργαστής του Nothing Phone 1 είναι ο Qualcomm Snapdragon 778G Plus και όχι το flagship, δηλαδή ο Snapdragon 8 Gen 1. Αυτό ίσως απογοητεύσει πολλούς enthusiasts, αλλά η εταιρεία τονίζει ότι ναι μεν πρόκειται για ένα λιγότερο ισχυρό chip, αλλά το οποίο συνολικά προσφέρει καλύτερη ισορροπία απόδοσης, κατανάλωσης ενέργειας, θερμότητας και τιμής. Ο 778G Plus, λοιπόν, συνοδεύεται είτε από 8GB είτε από 12GB RAM, με τον αποθηκευτικό χώρο να ανέρχεται στα 128GB ή 256GB.

Τέλος, η μπαταρία του Nothing Phone 1 έχει χωρητικότητα 4,500mAh και μπορεί να φορτίσει με έως και 33W ενσύρματα ή με έως 15W ασύρματα. Η συσκευή έρχεται σε μαύρο ή λευκό χρώμα και υπάρχει πιστοποίηση IP53, όσον αφορά την αντοχή σε νερό και σκόνη.

Το λογισμικό του Nothing Phone 1:

Το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί το Nothing Phone 1 είναι το Nothing OS. Πρόκειται για μια νέα παραλλαγή του Android, με την εταιρία να υπόσχεται αναβαθμίσεις στην τελευταία έκδοση του λογισμικού της Google για τρία χρόνια και ενημερώσεις ασφαλείας για τέσσερα χρόνια.

Συνολικά, το Nothing OS είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει καλύτερη ενσωμάτωση με άλλα third-party προϊόντα. Για παράδειγμα, ένας κάτοχος Tesla μπορεί να χειριστεί λειτουργίες του αυτοκινήτου του απευθείας από τα quick settings του Phone 1. Τέλος, το λειτουργικό διαθέτει και διάφορα NFT χαρακτηριστικά.