Ξεχάστε τα Facebook προφίλ τα Meta Accounts θα είναι το κλειδί σας για το metaverse

Η εταιρία ανακοίνωσε η σημαντικές αλλαγές
08 Ιουλίου 2022 23:15
Ξεχάστε τα Facebook προφίλ τα Meta Accounts θα είναι το κλειδί σας για το metaverse

Η Meta συνεχίζει βήμα βήμα να δίνει σάρκα και οστά στο όραμα της για το metaverse και έτσι μόλις έκανε μια σημαντική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η εταιρία αλλάζει πολιτική και έτσι δε θα είναι πλέον απαραίτητο να έχετε Facebook λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τα διάφορα VR headset της, όπως δηλαδή ισχύει εδώ και μερικούς μήνες.

Αντιθέτως, τα Meta Accounts θα είναι το κλειδί σας για το metaverse. Αυτοί οι νέου τύπου λογαριασμοί θα κάνουν το ντεμπούτο τους τον επόμενο μήνα τόσο για νέους όσο και για ήδη υπάρχοντες χρήστες των Meta Quest. Έτσι, αυτοί που έχουν ακόμη Oculus λογαριασμό θα πρέπει να κάνουν τη μετάβαση στο νέο σύστημα των Meta Accounts το αργότερο μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2023, για να εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το VR headset τους.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως οι Meta λογαριασμοί δε θα είναι social media προφίλ. Αντιθέτως, θα χρησιμοποιούνται μόνο για τη σύνδεση στις VR συσκευές και για τη διαχείριση του αγορασμένου περιεχομένου. Όσον αφορά, λοιπόν, το κοινωνικό κομμάτι η εταιρία εισάγει τα Meta Horizon Profiles. Αυτά θα περιλαμβάνουν ένα username, ένα avatar, φωτογραφία προφίλ και άλλα στοιχεία, όντας η νέα σας ταυτότητα για την εποχή του metaverse.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Oculus προφίλ θα μετατραπούν αυτόματα σε Horizon προφίλ και όλοι οι φίλοι θα μετατραπούν σε ακόλουθοι, τους οποίους αυτόματα το προφίλ σας θα ακολουθεί και αυτό από την πλευρά σας. Μάλιστα, θα έχετε την επιλογή να συνδέσετε τον Meta λογαριασμό σας με το Facebook και το Instagram σας, έτσι ώστε να μπορείτε για παράδειγμα να ανταλλάσσετε μηνύματα με τους φίλους στην VR έκδοση του Messenger.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για όλες τις αλλαγές που φέρνει η μετάβαση στα Meta προφίλ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, πατώντας εδώ.