Οι δικηγόροι της Meta ερευνούν το "δεξί χέρι" του Zuckerberg

Σκάβουν το παρελθόν της
11 Ιουνίου 2022 09:26
Οι δικηγόροι της Meta ερευνούν το "δεξί χέρι" του Zuckerberg

Οι δικηγόροι της Meta έχουν ξεκινήσει μία διεξοδική έρευνα στο παρελθόν της Sheryl Sandberg, του δεξιού χεριού του Mark Zuckerberg η οποία κατείχε μέχρι πρόσφατα τη θέση της COO στο Facebook, πριν παραιτηθεί την προηγούμενη εβδομάδα μετά από 14 χρόνια στην εταιρία. Όπως αναφέρει το άρθρο της Wall Street Journal, η έρευνα εμβαθύνει αρκετά χρόνια στο παρελθόν της με σκοπό να αποκαλύψει τυχόν κακοδιαχείριση των πόρων της εταιρίας για δικούς της σκοπούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικηγόροι ψάχνουν να βρουν αν υπήρξε εμπλοκή των υπαλλήλων της Meta με το ίδρυμα Lean In το οποίο ανήκει στην Sandberg, καθώς και αν η εργασία των υπαλλήλων βοήθησε στην προώθηση του πρόσφατου βιβλίου της, Option B. Ερευνώνται ακόμα αναφορές πως η Sandberg χρησιμοποίησε το προσωπικό του Facebook για να “θάψει” ένα αρνητικό προς αυτήν ρεπορτάζ σχετικά με τον πρώην συνέταιρό της, τον CEO της Activision, Bobby Kotick.

Οι προσωπικές ζωές τόσο της Sandberg, όσο και του Zuckerberg, έχουν συνδεθεί στενά με την εταιρία, ενώ και οι δύο έχουν χρησιμοποιήσει υπαλλήλους του Facebook για τα προσωπικά τους projects. Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη δείχνει πόσο έχει αλλάξει η επιρροή της Sandberg στην εταιρία τα τελευταία χρόνια. Η Meta ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για την ασφάλεια και τα ταξίδια των κορυφαίων στελεχών του. Σε περίπτωση που βρεθεί ότι η Sandberg εκμεταλλεύτηκε τους υπαλλήλους του Facebook για προσωπικό της όφελος, θα κληθεί να αποζημιώσει την εταιρία για το χρόνο που απασχολήθηκαν στα προσωπικά της projects.