Το Twitter θα δώσει άνευ προηγουμένου πρόσβαση στον Elon Musk για να λυθεί η διαφορά περί bots

Η οποία στέκεται ως εμπόδιο για την εξαγορά
09 Ιουνίου 2022 09:46
Το Twitter θα δώσει άνευ προηγουμένου πρόσβαση στον Elon Musk για να λυθεί η διαφορά περί bots

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, εδώ και αρκετές ημέρες ο Elon Musk απειλεί να τινάξει στον αέρα το τεράστιο deal των 44 δισεκατομμυρίων δολαριών για την εξαγορά του Twitter.

Συγκεκριμένα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει ανακοινώσει πως θα αποχωρήσει από τη συμφωνία, εάν το Twitter δεν του παρέχει τα δεδομένα που ζητά σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των bots και των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα, τα οποία οφείλει να λάβει σαν πληροφόρηση βάσει της συμφωνίας. Οι δικηγόροι του έκαναν τη σχετική κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών την Δευτέρα και τώρα φαίνεται πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να αλλάξει τη στάση του και να συμμορφωθεί.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του The Washington Post, το Twitter είναι έτοιμο δώσει άνευ προηγουμένου πρόσβαση στον Elon Musk για να λυθεί το θέμα με τα bots. Το μέσο επικαλείται μια ανώνυμη πηγή κοντά στην εταιρία, τονίζοντας πως ο Musk θα αποκτήσει πρόσβαση στο “firehose” API. Πρόκειται για έναν μηχανισμό του Twitter, ο οποίος δείχνει σε πραγματικό χρόνο όλα τα tweets καθώς συμβαίνουν. Είναι δηλαδή το feed που θα έβλεπε κάποιος αν ακολουθούσε όλους τους λογαριασμούς που υπάρχουν και δημιουργούνται στην πλατφόρμα και αποτελεί εξαιρετικά πολύτιμο εργαλεία για το moderation και τη διαχείριση του social media.

Φυσικά, πρόκειται για ένα αδιανόητου μεγέθους όγκο δεδομένων, οπότε μια μελέτη για τα αυτοματοποιημένα tweets από bots θα χρειαζόταν σίγουρα αρκετό καιρό και πόρους. Επομένως, μπορεί να μην είναι μια εύκολη απάντηση για το ζήτημα που έχει φέρει στο τραπέζι ο Elon Musk, αλλά σίγουρα είναι μια κίνηση που θα επιστρέψει στο Twitter να απαντήσει στα παράπονα του Musk πως δεν συμμορφώθηκε με τις υποχρεώσεις του.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως πολλοί θεωρούν ότι ο Musk έχει παγώσει τη συμφωνία με αφορμή τα bots γιατί στην πραγματικότητα είτε δε θέλει να την επιδιώξει μέχρι τέλους είτε θέλει να επαναδιαπραγματευτεί μια νέα μικρότερη τιμή.

Όπως φαίνεται, βέβαια, το χρονικό θα έχει ακόμη αρκετά κεφάλαια, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο.