O Elon Musk απειλεί να τινάξει στον αέρα το deal για την εξαγορά του Twitter

Υπάρχει κίνδυνος να ναυαγήσει η τεράστια εξαγορά του κοινωνικού δικτύου;
06 Ιουνίου 2022 18:27
O Elon Musk απειλεί να τινάξει στον αέρα το deal για την εξαγορά του Twitter

Μήπως υπάρχει ορατός κίνδυνος να ναυαγήσει η συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων μεταξύ Elon Musk και Twitter; O μεγιστάνας ιδρυτής των Tesla και Space X εξαπέλυσε απειλή προς τη διοίκηση του Twitter, μέσω των δικηγόρων του, πως θα αποχωρήσει από την συμφωνία εάν το Twitter δεν του παρέχει τα δεδομένα που αφορούν το θέμα των bots και των ψεύτικων λογαριασμών, τα οποία οφείλει να λάβει σαν πληροφόρηση βάσει της συμφωνίας. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή ο Musk υποστηρίζει ότι το Twitter "παραβαίνει ξεκάθαρα και επί της ουσίας" τις υποχρεώσεις του, με τον ίδιο να διατηρεί κάθε δικαίωμα να καταγγείλει την συμφωνία. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής η επιστολή των δικηγόρων προς το Twitter: 

Ο κ. Musk πιστεύει ότι το Twitter αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω υποψίες ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα εν λόγω δεδομένα καθότι ανησυχεί για το τι θα αποκαλύψει η ανάλυση των στοιχείων αυτών από τον ίδιο. Ο κ. Musk πιστεύει ότι η εταιρεία αντιστέκεται και παρεμποδίζει το δικαίωμά του να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Να αναφέρουμε ότι νωρίτερα μέσα στον Μάιο ο Musk δήλωσε ότι βάζει προσωρινά φρένο λόγω αυτού του θέματος με τα spam accounts, κάτι για το οποίο παραπονιέται εδώ και εβδομάδες.