ΦΗΜΗ: Ημερομηνία κυκλοφορίας για τις θηριώδεις RTX 4000 κάρτες γραφικών της Nvidia

Και μάλλον θα έρθουν νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε
16 Μαΐου 2022 12:01
ΦΗΜΗ: Ημερομηνία κυκλοφορίας για τις θηριώδεις RTX 4000 κάρτες γραφικών της Nvidia

H χρονιά που διανύουμε αναμένεται να έχει μερικές ενδιαφέρουσες εξελίξεις για τους hardware enthusiasts. Συγκεκριμένα, η 13η γενιά επεξεργαστών της Intel είναι προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο της στο δεύτερο μισό του 2022. Τότε καταφθάνουν και οι Zen 4 CPUs της AMD, ενώ προς το τέλος του έτους περιμένουμε και τις ολοκαίνουργιες Radeon RX 7000 κάρτες γραφικών της εταιρίας, καθώς και τις επόμενης γενιάς RTX 4000 της Nvidia.

Τώρα, μερικές νέες πληροφορίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου, αποκαλύπτοντας πως ενδεχομένως οι θηριώδεις RTX 4000 κάρτες γραφικών της Nvidia βρίσκονται πιο κοντά στην κυκλοφορία τους απ’ ότι περιμέναν πολλοί. Συγκεκριμένα, ο leaker Kopite7kimi, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με tech προϊόντα που στη συνέχεια επαληθεύτηκαν, έκανε τώρα μια νέα δημοσίευση που αφορά το ντεμπούτο των next-gen GPUs της εταιρίας. Μέσα από μια λιτό tweet, λοιπόν, αποκάλυψε πως τα νέα μοντέλα της Ada Lovelove αρχιτεκτονικής θα έρθουν στις αρχές του τρίτου τριμήνου της χρονιάς.

Αν πράγματι οι πληροφορίες του leaker επαληθευτούν ξανά, αυτό σημαίνει πως η Nvidia σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τις νέες RTX 4000 κάρτες γραφικών της τον Ιούλιο του 2022. Το τρίτο τρίμηνο περιλαμβάνει τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, οπότε οι αρχές του είναι ο Ιούλιος. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, η Nvidia να έχει στα σκαριά μια πρώτη παρουσίαση στην Computex, η οποία θα λάβει χώρα στις 24 με 27 Μαΐου και λίγο αργότερα οι κάρτες της να φτάσουν και στα ράφια των καταστημάτων. Από την άλλη, η Nvidia δεν είναι απαραίτητο πως θα συγχρονίσει την αποκάλυψη των νέων μοντέλων με κάποιο event της βιομηχανίας, αφού η κουζίνα του Jensen Huang (CEO της Nvidia) είναι πάντα διαθέσιμη!

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο leaker εννοεί το οικονομικό έτος και όχι το ημερολογιακό, αυτό μεταφράζει στην περίοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου. Κάτι τέτοιο θα τοποθετούσε την κυκλοφορία των RTX 4000 τον Σεπτέμβριο αντί για τον Ιούλιο.

Για την ιστορία, ο ίδιος leaker είχε φέρει πρόσφατα στα φώτα της δημοσιότητας και πληροφορίες για τις τεχνικές προδιαγραφές διαφόρων μοντέλων της σειράς και πιο συγκεκριμένα για τις GeForce RTX 4090, RTX 4080 και RTX 4070. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.