Τεράστια τρύπα βάθους 192 μέτρων έχει το δικό της δάσος (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Εκπληκτική ανακάλυψη στην Κίνα
13 Μαΐου 2022 10:25
Τεράστια τρύπα βάθους 192 μέτρων έχει το δικό της δάσος (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μία τεράστια τρύπα στο έδαφος – γνωστές και ως δολίνες – ανακαλύφθηκε στην Κίνα. Η δολίνη έχει βάθος 192 μέτρων και οι σπηλαιολόγοι που την εξερεύνησαν έμειναν έκπληκτοι καθώς στον πυθμένα υπήρχαν αρχαία δέντρα ύψους 40 μέτρων.

Η δολίνη ανακαλύφθηκε σε μία περιοχή στη νότια Κίνα όπου συναντάμε συχνά δολίνες και σπηλιές λόγω των πετρωμάτων της περιοχής που διαβρώνονται υπόγεια, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να καταρρέει η επιφάνεια αποκαλύπτοντας τη δολίνη.

Η δολίνη βρίσκεται κοντά στο χωριό Ping’e της κομητείας Leye. Το εσωτερικό της έχει μήκος 306 μέτρων και πλάτος 150 μέτρων, ενώ η πυκνή βλάστηση έφτανε στον ώμο ενός ανθρώπου.

Δε θα με εξέπληττε αν βρίσκαμε είδη που δεν έχει καταγράψει ακόμα η επιστήμη σε αυτές τις σπηλιές. – Chen Lixin, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας

Υπάρχουν τρεις μεγάλες σπηλιές στα τοιχώματα της δολίνης, οι οποίες μάλλον είναι ό,τι απέμεινε από την αρχική εξέλιξη της δολίνης. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έφερε το συνολικό αριθμό των δολινών που ανακαλύφθηκαν στην κομητεία Leye στις 30. Οι επιστήμονες έχουν ήδη ανακαλύψει μέσα σε αυτές τις δολίνες είδη φυτών και εντόμων που θεωρούνταν εξαφανισμένα.

Tags: