Προβλήματα για το metaverse του Mark Zuckerberg - Φήμες για ακυρώσεις projects

Άλλο ένα σκαμπανέβασμα
12 Μαΐου 2022 14:13
Προβλήματα για το metaverse του Mark Zuckerberg - Φήμες για ακυρώσεις projects

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα, τα κέρδη της Meta για το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή μειωμένα κατά 21% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο. Μάλιστα, το metaverse τμήμα της εταιρίας στο ίδιο διάστημα έχασε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό οδήγησε την εταιρία να περιορίσει τις προσλήψεις νέων εργαζομένων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει τα έξοδα, εξαιτίας και των αδύναμων προβλέψεων που ανακοίνωσε μαζί με τα τελευταία αυτά οικονομικά αποτελέσματα.

Τώρα, το metaverse του Mark Zuckerberg φαίνεται πως είναι αντιμέτωπο με νέα προβλήματα. Συγκεκριμένα, ένα νέο ρεπορτάζ του Reuters αποκαλύπτει πως η εταιρία θα ακυρώσει διάφορα project του Reality Labs τμήματος. Πρόκειται για την ομάδα της που αναπτύσσει VR και AR headsets, ενώ είναι υπεύθυνη και για το metaverse της. Το ρεπορτάζ για την ώρα δεν ξεκαθαρίζει ποια ακριβώς projects θα επηρεαστούν, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατάφερε να αποκτήσει το μέσο, ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του Meta, Andrew Bosworth, φαίνεται πως τόνισε στους υπαλλήλους πως η εταιρία δε μπορεί πλέον να αντέξει οικονομικά όλα τα projects που είχαν προγραμματιστεί αρχικά, οπότε ορισμένα θα ακυρωθούν και κάποια άλλα θα αναβληθούν.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το Project Cambria, το φημολογούμενο ολοκαίνουργιο “high-end” VR headset της Meta εξακολουθεί πιθανότατα να βρίσκεται υπό ανάπτυξη και αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο. Μάλιστα, πρόσφατα ο Zuckerberg είχε δηλώσει πως η ‘color passthrough’ τεχνολογία του θα επιτρέψει στους developers να δημιουργήσουν mixed reality εμπειρίες νέου επιπέδου.

Για την ιστορία, η Meta εγκαινίασε πρόσφατα και το πρώτο της φυσικό κατάστημα προϊόντων, με στόχο να εκθέσει περισσότερο κόσμο στις VR και AR τεχνολογίες. Βέβαια, το κατά πόσο θα συνεχίσει με τα πλάνα της για καταστήματα σε όλο τον κόσμο μετά τις τελευταίες αυτές εξελίξεις παραμένει άγνωστο. Ανεξαρτήτως, περισσότερα σχετικά με το “Meta Store” μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.