Το DJI Mini 3 Pro είναι επίσημο με κάμερα που γυρνάει για κάθετη καταγραφή (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Και αποφυγή εμποδίων τριών κατευθύνσεων
11 Μαΐου 2022 09:41
Το DJI Mini 3 Pro είναι επίσημο με κάμερα που γυρνάει για κάθετη καταγραφή (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η επίσημη αποκάλυψη του DJI Mini 3 Pro ήρθε να επιβεβαιώσει τις διαρροές των προηγούμενων ημερών. Το drone των 249 γραμμαρίων αποτελεί έναν πιο premium διάδοχο από το Mini 2 και αυτό αποτυπώνεται και στην τιμή του.

Αρχικά, μεγάλη αναβάθμιση βλέπουμε στην κάμερα. Έχουμε έναν ολοκαίνουριο αισθητήρα 1/1.3 ιντσών με μεγάλο και φωτεινό διάφραγμα f/1.7 που έχει καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μπορεί να καταγράψει φωτογραφίες των 48MP ή να συνθέσει εικόνα των 12MP. Ο φακός είναι 24mm.

Στο βίντεο έχουμε σημαντικές αναβαθμίσεις. Μπορεί να καταγράψει 4K στα 60fps ή HDR σε 4K με 30fps, ενώ υπάρχει και η προσθήκη του flat profile D-Cinelike. Αξίζει να σημειωθεί όμως πως έχουμε 8-bit video και όχι 10-bit όπως είχε το Air 2S. Καταγράφει H.264 και H.265 έως 150Mbps και διαθέτει zoom mode με 2x και 4x στα 1080p, ενώ το slow motion καταγράφει σε 4K@60fps ή 1080@120fps.

Η σημαντικότερη ίσως αναβάθμιση έρχεται στο gimbal τριών αξόνων το οποίο μπορεί να γυρίσει κάθετα για να καταγράψει πλήρους μεγέθους κάθετα videos και φωτογραφίες χωρίς cropping για ανέβασμα σε Instagram Stories, TikTok ή YouTube Reels. Επιπλέον, το gimbal μπορεί να γυρίσει την κάμερα προς τα πάνω, δίνοντας στο drone τη δυνατότητα να καταγράψει πλάνα από χαμηλότερο ύψος προς ψηλότερο.

Τεράστια βελτίωση σε σχέση με το Mini 2 έχουμε και στην αποφυγή εμποδίων, αφού διαθέτει αισθητήρες εμπρός, πίσω και κάτω, επιτρέποντας άνετη αυτόνομη πτήση για τα διάφορα modes της DJI.

Βελτιώθηκε και η μπαταρία η οποία επιτρέπει στο Mini 3 Pro να μένει στον αέρα για 34 λεπτά. Υπάρχει και η Intelligent Flight Battery Plus και αυξάνει εντυπωσιακά το χρόνο πτήσεων στα 47 λεπτά!

Μαζί με το drone έρχεται και ένα νέο DJI RC controller με ενσωματωμένη οθόνη 5.5 ιντσών και φωτεινότητα 700nits, μπορεί να λειτουργήσει όμως και με το DJI RC-N1 που συνδέεται στο κινητό. Και τα δύο controllers προσφέρουν μέγιστο video bitrate 18Mbps με καθυστέρηση 120ms.

Οι τιμές του Mini 3 Pro ξεκινούν από τα €759 χωρίς controller, €849 με το standard RC-N1 controller και €1.029 με το νέο RC controller. Το Fly More Kit κοστίζει €199 και περιλαμβάνει δύο επιπλέον μπαταρίες των 34 λεπτών, hub φόρτισης 30W που φορτίζει και τις τρεις μπαταρίες σε 3 ώρες, τσάντα ώμου, έλικες και βίδες. Είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία εδώ και τα πρώτα drones θα γίνουν διαθέσιμα στις 24 Μαΐου.

Tags: