Διαπράξατε έγκλημα στη Σελήνη; Θα διωχθείτε από τον Καναδά

Ετοιμάζεται μια τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα βγαλμένη από το μέλλον
05 Μαΐου 2022 16:40
Διαπράξατε έγκλημα στη Σελήνη; Θα διωχθείτε από τον Καναδά

Ακούγεται τόσο παράξενο όσο και φουτουριστικό: η νέα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που θέλει να περάσει σύντομα η καναδική κυβέρνηση θα προβλέπει και τα εγκλήματα στη...Σελήνη

Ο Καναδάς φαίνεται να παίρνει από τώρα πολύ σοβαρά την υπόθεση του νομικού πλαισίου που θα εφαρμόζει εκτός της γήινης ατμόσφαιρας, καθώς σύμφωνα με το CNET θα προβλέπει την τιμωρία των Καναδών αστροναυτών εάν διαπράξουν κάποιο έγκλημα στο διάστημα. 

Με αυτήν την τροποποίηση καλύπτονται τρία σενάρια στο Νομοσχέδιο C-19: εγκλήματα που διαπράττονται όσο ταξιδεύουν προς το φεγγάρι, από το φεγγάρι και όταν οι αστροναύτες βρίσκονται στην επιφάνεια της Σελήνης αυτή καθ'αυτή. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: 

Ένα καναδικό μέλος του πληρώματος, που κατά τη διάρκεια της διαστημικής πτήσης, διαπράξει ένα έγκλημα ή παράπτωμα εκτός του Καναδά, η οποία εάν είχε διαπραχθεί στον Καναδά θα συνιστούσε διωκόμενο αδίκημα, θα θεωρείται ότι διέπραξε αυτή την πράξη ή παράπτωμα όπως στον Καναδά. 

Η ενημέρωση του Ποινικού Κώδικα του Καναδά έρχεται καθώς η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη εδώ και 50 χρόνια θα περιλαμβάνει άλλωστε και έναν Καναδό αστροναύτη. Πρόκειται για την αποστολή Artemis II που θα εκτοξευθεί τον Μάιο του 2024