Η G.Skill αποκαλύπτει τις νέες της DDR5 μνήμες με εξαιρετικά χαμηλό latency

Αντιμετωπίζοντας ένα βασικό μειονέκτημα
05 Μαΐου 2022 13:11
Η G.Skill αποκαλύπτει τις νέες της DDR5 μνήμες με εξαιρετικά χαμηλό latency

Παρόλο που οι DDR5 μνήμες υπόσχονται υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των καναλιών, πολλές φορές η πραγματική τους απόδοση δεν είναι σημαντικά καλύτερη, εξαιτίας των υψηλών τους latencies, κάτι που έχει αφήσει απογοητευμένους πολλούς hardware enthusiasts. Τώρα, η G.Skill, η οποία είναι μια από τις δημοφιλέστερες εταιρίες του χώρου, ειδικότερα όσον αφορά τις high-end μνήμες που απευθύνονται στη συγκεκριμένη μερίδα του κοινού, παρουσίασε τις νέες DDR5 προτάσεις με εξαιρετικά χαμηλό latency.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η G.Skill σκοπεύει να φέρει στην αγορά διάφορα νέα kits, τα οποία θα έρχονται με 5600 MT/s data transfer rate και μόλις 28 CAS latency. Συγκεκριμένα, μέσα στο Μάιο θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων νέα Trident Z5 RGB, Trident Z5 και Ripjaws S5 dual-channel memory kits των 32GB και 64GB με CL28 34-34-89 timings. Τα νέα αυτά DDR5-5600 CL28 DIMMs της εταιρίας θα είναι φυσικά εξοπλισμένα με ψήκτρα αλουμινίου και θα έρχονται με ή χωρίς RGB φωτισμό.

Όπως συνηθίζεται με τα enthusiast μοντέλα της εταιρίας, και τα νέα αυτά sticks θα έρχονται με XMP 3.0 profiles, για να ενεργοποιούνται πανεύκολα οι υψηλές ταχύτητες και τα χαμηλά latencies. Μάλιστα, η εταιρία επισημαίνει πως για να καταφέρουν οι μνήμες να τρέξουν σε DDR5-5600 CL28 mode χρειάστηκε να επιλέξει ένα-ένα τα memory chips τους, ενώ θα απαιτείται τάση που θα ξεπερνά το 1.1 Volt στάνταρ της JEDEC, οπότε για τη χρήση τους συνιστάται high-end μητρική που θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει.

Τέλος, σημειώνεται πως οι μνήμες και ειδικότερα τα sub-timings πέραν του CAS, έχουν πρωτίστως δημιουργηθεί αξιοποιώντας την Intel Z690 πλατφόρμα και για τον συγκεκριμένο memory controller των 12ης γενιάς 'Alder Lake' επεξεργαστών.

Tags: