Starlink: Το Wi-Fi θα είναι σύντομα δωρεάν στις πτήσεις

Δεύτερη συμφωνία με την Hawaiian Airlines
26 Απριλίου 2022 11:12
Starlink: Το Wi-Fi θα είναι σύντομα δωρεάν στις πτήσεις

Η SpaceX απλώνει τα δίχτυα της στη βιομηχανία των αεροπορικών εταιριών, προσφέροντας σύνδεση internet κατά τη διάρκεια της πτήσης μέσω του Starlink. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε συμφωνία με την εταιρία charter πτήσεων JSX και τώρα έρχεται μία νέα με την Hawaiian Airlines. Καμία από τις δύο δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά και οι δύο αεροπορικές τόνισαν πως θα προσφέρουν Wi-Fi κατά τη διάρκεια της πτήσης δωρεάν, με την SpaceX να ελπίζει πως το δωρεάν Wi-Fi θα γίνει το standard της βιομηχανίας. Αξίζει να αναφερθεί πως και η αμερικανική Delta Airlines έχει επιβεβαιώσει πως δοκιμάζει τη συνδεσιμότητα του Starlink.

Η χαβανέζικη αεροπορική θα εξοπλίσει με τον απαραίτητο εξοπλισμό τα Airbus A330 και A321 neo που διαθέτει στο στόλο της, καθώς και τα επερχόμενα Boeing 787-9s, για να προσφέρει στους επιβάτες της δωρεάν Wi-Fi κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς και από την Χαβάη.

Τα στελέχη αεροπορικών εταιριών από όλο τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει πως οι απαιτήσεις των επιβατών ξεπερνούν κατά πολύ τις διαθέσιμες τεχνολογίες για συνδεσιμότητα εν πτήση και αναμένουν μεγάλη πρόοδο σε αυτό το κομμάτι. Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει internet σε πτήση γνωρίζουν πως το “γρήγορο” εναέριο internet υπολείπεται κατά πολύ στις ταχύτητες που έχουμε συνηθίσει στο έδαφος, αλλά η Starlink υπόσχεται να το αλλάξει αυτό. Ο Αντιπρόεδρος της Starlink, Jonathan Hofeller, έχει υποσχεθεί πως η εταιρία θα προσφέρει ένα τεράστιο άλμα στην ταχύτητα και την ποιότητα της σύνδεσης κατά την πτήση, χωρίς να αναφέρει όμως νούμερα.

Η Hawaiian Airlines δήλωσε πως βρίσκεται στα αρχικά στάδια ενσωμάτωσης της τεχνολογίας και αναμένει να την κάνει διαθέσιμη από την επόμενη χρονιά.