Η SpaceX θα προσφέρει το Starlink στο στρατό των ΗΠΑ

Το πρώτο της συμβόλαιο με το αμερικανικό Πεντάγωνο για το Starshield
30 Σεπτεμβρίου 2023 09:53
Η SpaceX θα προσφέρει το Starlink στο στρατό των ΗΠΑ

Η SpaceX υπέγραψε συμβόλαιο $70 εκατομμυρίων με το αμερικανικό Πεντάγωνο για προσφορά δορυφορικών επικοινωνιών στην US Space Force μέσω των δορυφόρων Starlink. Η συμφωνία αφορά το πρόγραμμα Starshield και η SpaceX θα αναδιαμορφώσει το δίκτυο Starlink για στρατιωτική χρήση από τις ΗΠΑ, για να προσφέρει “ένα ασφαλές δορυφορικό δίκτυο για κυβερνητικές οντότητες”.

Το συμβόλαιο της SpaceX παρέχει στο Starshield μία απ’ άκρη σε άκρη υπηρεσία (μέσω του αστερισμού Starlink), τερματικά χρηστών, βοηθητικό εξοπλισμό, διαχείριση δικτύου και άλλες σχετικές υπηρεσίες. – Εκπρόσωπος Space Force

Σύμφωνα με το CNBC, η Space Force θα πληρώσει την SpaceX με μία πρώτη δόση $15 εκατομμυρίων σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου και από την πλευρά της η SpaceX θα προσφέρει υποστήριξη σε 54 “συνεταίρους αποστολών” σε διάφορες βαθμίδες των κλάδων του Υπουργείου Αμύνης. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια ενός έτους.

Η SpaceX είναι ήδη ένας πολύτιμος συνεργάτης του Πενταγώνου των ΗΠΑ, αφού προσφέρει εκτοξεύσεις πυραύλων για μεταφορά στρατιωτικών δορυφόρων σε τροχιά, μέσω του Falcon Heavy. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η SpaceX κέρδισε ένα ακόμα συμβόλαιο για παροχή ενός αγνώστου αριθμού τερματικών Starlink για χρήση στην Ουκρανία.