Η Google έχει μια κρυφή εφαρμογή για να πετάξετε το iPhone και να έρθετε στο Android

Γνωρίστε το ‘Switch To Android’
14 Απριλίου 2022 10:15
Η Google έχει μια κρυφή εφαρμογή για να πετάξετε το iPhone και να έρθετε στο Android

Χωρίς καμία ειδική ανακοίνωση, τουλάχιστον για την ώρα, η Google κυκλοφόρησε αθόρυβα μια νέα εντελώς δωρεάν εφαρμογή για τους κατόχους iPhone, βοηθώντας τους να μεταφέρουν τα δεδομένα τους από το iOS στο νέο τους Android smartphone.

Συγκεκριμένα, όπως ανακάλυψε το 9to5Google, η εταιρία έκανε διαθέσιμη «κρυφά» την εφαρμογή ‘Switch To Android’, πράγμα που σημαίνει ότι δε μπορεί να βρεθεί με τυπική αναζήτηση στο App Store, αλλά αντιθέτως για να την κατεβάσει κάποιος πρέπει να έχει το ειδικό link.

Όπως επισημαίνει και η επίσημη περιγραφή της εφαρμογής, με το Switch To Android μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα και γρήγορα όλα τα σημαντικά αρχεία που βρίσκονται σε ένα iPhone, όπως φωτογραφίες, βίντεο, επαφές και το ημερολόγιό σας σε ένα καινούργιο Android τηλέφωνο ασύρματα, χωρίς να είναι απαραίτητο κάποιο ειδικό καλώδιο ή κάποια εξιδεικευμένη διεργασία.

Συγχρόνως, η εφαρμογή καθοδηγεί τους χρήστες και για άλλα σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνουν για να απομακρυνθούν από το οικοσύστημα της Apple, όπως είναι για παράδειγμα η απενεργοποίηση του iMessage, ώστε να μη χάνουν μηνύματα από φίλους και συγγενείς.

Η όλη διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και απαιτεί απλά την σάρωση ενός QR κωδικού για την εύρεση της νέας συσκευής. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει μπορείτε να κατεβάσετε το Switch To Android και να παρατήσετε το iPhone σας πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, η Apple είχε αναπτύξει μια αντίστοιχη Android εφαρμογή, το ‘Move to iOS’, από το 2015.