Το Android 13 φιλοδοξεί να σταματήσει τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις

Και η Google προετοιμάζει ήδη το έδαφος
18 Μαρτίου 2022 21:21
Το Android 13 φιλοδοξεί να σταματήσει τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις

Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή στο παρελθόν να είχατε κατεβάσει στο Android κινητό σας μια εφαρμογή που δε σταματούσε να στέλνει ειδοποιήσεις. Η Google φαίνεται πως θέλει να αφήσει μια και καλή αυτή την εμπειρία στο παρελθόν, ετοιμάζοντας μια πολύ σημαντική αλλαγή για τον τρόπο λειτουργίας των ειδοποιήσεων (notifications) στο πασίγνωστο λειτουργικό της σύστημα.

Συγκεκριμένα, η εταιρία μόλις κυκλοφόρησε τη δεύτερη developer preview έκδοση του Android 13, η οποία αναγκάζει πλέον όλες τις εφαρμογές να ζητήσουν πρώτα την άδεια του χρήστη για να μπορούν έπειτα να στέλνουν ειδοποιήσεις. Πρόκειται για μια λειτουργία που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο iOS οικοσύστημα της Apple, εμποδίζοντας ενοχλητικές ή ενδεχομένως και κακόβουλες εφαρμογές από το να ταλαιπωρούν τους χρήστες.

Μάλιστα, μέσα από το επίσημο blog της, η Google ανάρτησε και μια ενδεικτική εικόνα που αποκαλύπτει πως μπορεί να δείχνει ένα τέτοιο παράθυρο επιβεβαίωσης αποστολής ειδοποιήσεων για μια εφαρμογή στο Android 13.

Για την ιστορία, η νέα αυτή υπό ανάπτυξη έκδοση του λειτουργικού συστήματος προσθέτει και υποστήριξη για το νέο Bluetooth Low Energy (LE) Audio codec που μπορεί να στέλνει δεδομένα ήχου ικανοποιητικής ποιότητας σε μικρότερα bitrates, οδηγώντας σε βελτιωμένη διάρκειας ζωής της μπαταρίας των συμβατών συσκευών, χωρίς μεγάλη επίπτωση στην ποιότητα.

Το Android 13 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή προς το τέλος του καλοκαιριού, με περισσότερες δοκιμαστικές εκδόσεις να καταφθάνουν τον Απρίλιο. Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό αναμένεται να αποκαλυφθούν στο Google I/O σόου που έχει ανακοινωθεί για τον Μάιο.

Tags: