Το Android θέλει να λύσει το πρόβλημα των κλήσεων από άγνωστους αριθμούς

Με μια νέα απλή λειτουργία
08 Απριλίου 2024 15:42
Το Android θέλει να λύσει το πρόβλημα των κλήσεων από άγνωστους αριθμούς

Η Google ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό για την εφαρμογή των τηλεφωνικών κλήσεων του Android που μπορεί να μοιάζει εξαιρετικά απλό, αλλά σίγουρα θα λύσει τα χέρια αμέτρητων χρηστών:

Σύντομα θα μπορείτε άμεσα και πανεύκολα, με ένα κουμπί, να ψάξετε πληροφορίες για κάποιον άγνωστο αριθμό που σας κάλεσε.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τη λειτουργία ανακάλυψε στη δοκιμαστική beta έκδοση της εφαρμογής ο χρήστης του X με ψευδώνυμο ‘AssembleDebug’. Όπως δείχνει και η εικόνα που ανάρτησε, όταν κάποιο τηλέφωνο δεν υπάρχει αποθηκευμένο στις επαφές του χρήστη, πλέον η Phone εφαρμογή του Android θα περιλαμβάνει και ένα Lookup κουμπί στο ιστορικό των κλήσεων.

Πατώντας αυτό το κουμπί, η εφαρμογή ξεκινά μια αναζήτηση στο Google για τον συγκεκριμένο αριθμό, έτσι ώστε ο χρήστης να μάθει αν είναι πραγματικό νούμερο, κάποια απάτη, κοκ. Αυτό σημαίνει πως δε χρειάζεται ο χρήστης να κάνει αντιγραφή τον αριθμό και να ψάξει χειροκίνητα, κινδυνεύοντας ίσως να καλέσει πίσω τον άγνωστο αριθμό κατά λάθος. Όσο απλό και αν ακούγεται το χαρακτηριστικό, είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο και ευπρόσδεκτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επίσημο Phone application του Android δεν είναι διαθέσιμο μόνο για τα Pixel τηλέφωνα, αφού υπάρχει και στα λειτουργικά διαφόρων άλλων κατασκευαστών. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν μπορούν να το κατεβάσουν από το Play Store και να το χρησιμοποιήσουν ως εναλλακτική, αν δεν τους αρέσει η προ-εγκατεστημένη εφαρμογή της συσκευή τους.

Tags: