Ο CEO της Samsung ζητά συγγνώμη από τους χρήστες για το σκάνδαλο του throttling

Από την Game Optimization Service
17 Μαρτίου 2022 09:55
Ο CEO της Samsung ζητά συγγνώμη από τους χρήστες για το σκάνδαλο του throttling

Η Samsung κατηγορήθηκε πως περιορίζει τις επιδόσεις 10.000 εφαρμογών και ο υπαίτιος ήταν η Game Optimization Service (GOS), η οποία έρχεται προεγκατεστημένη στα νέα Galaxy S καθώς και σε μερικές παλαιότερες ναυαρχίδες. Η υπηρεσία υποτίθεται πως βελτίωνε τις επιδόσεις του συστήματος κατά το gaming για να βελτιστοποιήσει τη διάρκεια της μπαταρίας, αλλά στην πραγματικότητα περιόριζε τις επιδόσεις άλλων εφαρμογών, ακόμα κι όταν το τηλέφωνο δεν είχε φορτωμένο κανένα game.

Το θέμα έγινε χειρότερο όταν οι χρήστες διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να απενεργοποιήσουν το GOS, ενώ η υπηρεσία εξαιρούσε benchmarking εφαρμογές για να δείχνει τις πλήρεις δυνατότητες του τηλεφώνου.

Τώρα, ο Αντιπρόεδρος και CEO της Samsung, Jong-Hee Han, εξέδωσε μία δημόσια απολογία προς τους χρήστες της Samsung για το σκάνδαλο του GOS, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μετόχων της εταιρίας. Ο Han παραδέχτηκε πως η Samsung δεν πήρε σοβαρά τις ανησυχίες των πελατών και πως από εδώ και στο εξής “θα ακούμε τους πελάτες πιο προσεκτικά για να αποτρέψουμε τέτοια θέματα από το να συμβούν ξανά”.

Η Samsung έχει εκδώσει ήδη ένα software update  για να διορθώσει το GOS για τα Galaxy S22 στην Κορέα, ενώ αναμένεται η έκδοσή του και στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και σε παλαιότερες ναυαρχίδες Galaxy S και tablets.