Η Samsung απαντά στις κατηγορίες για μείωση των επιδόσεων σε εφαρμογές

Έρχεται update
05 Μαρτίου 2022 09:49
Η Samsung απαντά στις κατηγορίες για μείωση των επιδόσεων σε εφαρμογές

Πριν λίγες μέρες η Samsung βρέθηκε στο στόχαστρο των χρηστών της όταν βρέθηκε πως περιορίζει τις επιδόσεις των μη gaming εφαρμογών. Αρχικά δήλωσε πως θα ερευνήσει το θέμα και τώρα επέστρεψε με επίσημες δηλώσεις.

Η προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη mobile εμπειρία για τους καταναλωτές. Η Gaming Optimizing Service (GOS) έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις gaming εφαρμογές να πετύχουν καλές επιδόσεις ενώ διαχειρίζεται ταυτόχρονα τη θερμοκρασία αποτελεσματικά. Το GOS δε διαχειρίζεται τις επιδόσεις μη gaming εφαρμογών.

Η Samsung δε δίνει ξεκάθαρη απάντηση για το τι φταίει για αυτή τη μείωση επιδόσεων σε 10.000 μη gaming εφαρμογές όπως το Netflix και το TikTok, τη στιγμή που φαίνεται πως δεν υπάρχουν οι ίδιοι περιορισμοί σε benchmarking εφαρμογές όπως το 3DMark και GeekBench, δίνοντας έτσι μία ψευδή αίσθηση για το τι να περιμένει ο χρήστης στην καθημερινή ταχύτητα των συσκευών.

Επιπλέον, είναι άγνωστο ακόμα ακριβώς σε ποιες συσκευές υπάρχει το GOS, έχει εντοπιστεί όμως στη σειρά Galaxy S22, καθώς και στα Galaxy S21 και S20 FE.

Εκτιμούμε το feedback που λαμβάνουμε για τα προϊόντα μας και μετά από προσεκτική μελέτη, σχεδιάζουμε την κυκλοφορία ενός software update σύντομα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν τις επιδόσεις όταν τρέχουν gaming εφαρμογές.