Η Samsung κατηγορείται πως μειώνει τις επιδόσεις των εφαρμογών (BINTEO)

Νέο σκάνδαλο throttling
04 Μαρτίου 2022 09:39
Η Samsung κατηγορείται πως μειώνει τις επιδόσεις των εφαρμογών (BINTEO)

Ολοένα και περισσότερες αναφορές χρηστών Samsung τηλεφώνων κάνουν λόγο για ένα τεχνητό περιορισμό ή throttling των επιδόσεων χιλιάδων δημοφιλών εφαρμογών. Όπως αποκαλύπτει το Android Authority, στο επίκεντρο του προβλήματος φαίνεται να είναι το λογισμικό της Samsung ονόματι Game Optimizing Service (GOS) το οποίο περιορίζει τις επιδόσεις 10.000 εφαρμογών μεταξύ των οποίων το Netflix, το TikTok, το Instagram και ακόμα και εφαρμογές της ίδιας της Samsung όπως το Samsung Pay και το Secure Folder.

Το GOS όμως δε φαίνεται να επηρεάζει καθόλου τις benchmarking εφαρμογές. Σε μία δοκιμή ενός Κορεάτη YouTuber ο οποίος μετονόμασε την benchmark εφαρμογή 3DMark σε ένα δημοφιλές παιχνίδι (Genshin Impact), κατάφερε να ξεγελάσει το τηλέφωνο μειώνοντας τις επιδόσεις του benchmark σημαντικά, από 2618 μονάδες σε 1141.

Παραμένει άγνωστο ποια Samsung τηλέφωνα διαθέτουν το GOS. Μετά τη δημοσίευση του θέματος η Samsung ανακοίνωσε πως ερευνά το θέμα πραγματοποιώντας μία εσωτερική έρευνα, ενώ τονίζεται πως παίρνει το θέμα τόσο σοβαρά όσο το σκάνδαλο του Galaxy Note 7 και αναμένεται να κάνει μία επίσημη ανακοίνωση σύντομα.