Αυτή η συσκευή "εκτυπώνει" οποιοδήποτε ρόφημα μπορείτε να φανταστείτε (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Καφέ, χυμούς, κοκτέιλ, ποτά, αναψυκτικά…
04 Μαρτίου 2022 10:29
Αυτή η συσκευή "εκτυπώνει" οποιοδήποτε ρόφημα μπορείτε να φανταστείτε (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η εταιρία Cana αποκάλυψε το Cana One, μία συσκευή την οποία αποκαλούν τον πρώτο “μοριακό εκτυπωτή ροφημάτων” στον κόσμο. Η συσκευή διαθέτει μία και μόνο κάψουλα η οποία περιέχει όλες τις γεύσεις για να κάνετε χυμό, καφέ, κρασιά, κοκτέιλ και πολλά ακόμα. Σύμφωνα με την εταιρία, η ιδέα είναι πως τα περισσότερα ροφήματα είναι κατά κύριο λόγο νερό και απλά προσθέτει γεύση σε αυτά.

Η εταιρία λέει πως οι ερευνητές της ξόδεψαν χρόνια για να απομονώσουν τα συστατικά που δίνουν σε κάθε ρόφημα τη γεύση και το άρωμα και βασισμένοι σε αυτό, μπόρεσαν να δημιουργήσουν μία μεγάλη ποικιλία ροφημάτων. Η κάψουλα διαρκεί περίπου ένα μήνα και η αντικατάστασή της είναι δωρεάν. Ο χρήστης θα κληθεί όμως να πληρώσει την παρασκευή του κάθε ποτού ξεχωριστά, με τιμές που ξεκινούν από 29 cents και φτάνουν μέχρι τα $3.

Απαιτούνται και δύο κάψουλες επιπλέον, μία για ζάχαρη και μία για CO2 για τα ανθρακούχα ποτά. Η τιμή του Cana One διαμορφώνεται στα $499 για τις πρώτες 10.000 παραγγελίες και έπειτα θα κοστίζει $799, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023.