Αυτή η τσάντα που φαίνεται μόνο από μικροσκόπιο πουλήθηκε για ακραίο ποσό

Είναι μικρότερη από έναν κόκκο αλατιού
29 Ιουνίου 2023 14:00
Αυτή η τσάντα που φαίνεται μόνο από μικροσκόπιο πουλήθηκε για ακραίο ποσό

Το γύρο των social media έκανε τις τελευταίες ώρες μια ασυνήθιστη διαδικτυακή δημοπρασία. Συγκεκριμένα, μια μικροσκοπική τσάντα που είναι μικρότερη από έναν κόκκο αλατιού έπιασε το ιλιγγιώδες ποσό των 63.750 δολαρίων στο Joopiter, μια πλατφόρμα που ίδρυσε ο μουσικός και σχεδιαστής Pharrell Williams. Η τσάντα, η οποία έχει διαστάσεις μόλις 657 επί 222 επί 700 μικρομέτρα (δηλαδή χιλιοστά του χιλιοστού!), βασίζεται σε ένα δημοφιλές σχέδιο της Louis Vuitton, αλλά δημιουργήθηκε από μια καλλιτεχνική εταιρία της Νέας Υόρκης που ονομάζεται MSCHF.

Η κιτρινοπράσινη τσάντα σχεδόν δεν είναι καν ορατή με το ανθρώπινο μάτι και μπορεί να παρατηρηθεί μόνο μέσω ενός μικροσκοπίου που συμπεριλήφθηκε στο πακέτο αγοράς που εξασφάλισε ο αγοραστής για 63.750 δολάρια. Η τσάντα φέρει το χαρακτηριστικό μονόγραμμα "LV" της γαλλικής μάρκας πολυτελείας, αν και η MSCHF δεν ζήτησε την άδειά της για να χρησιμοποιήσει το λογότυπο ή το σχέδιό της.

Η τσάντα δημιουργήθηκε με τη χρήση πολυμερισμού δύο φωτονίων, μια τεχνολογία κατασκευής που χρησιμοποιείται για την τρισδιάστατη εκτύπωση πλαστικών εξαρτημάτων σε μικροκλίμακα. Ήταν μέρος μιας πώλησης που επιμελήθηκε η Sarah Andelman, πρώην δημιουργική διευθύντρια του concept store Colette, η οποία παρουσίαζε διάφορα έργα τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα.

Για την ιστορία, η MSCHF είναι γνωστή για τα προκλητικά και ασεβή έργα τέχνης της που συχνά διακωμωδούν ή αμφισβητούν τον καταναλωτικό καπιταλισμό. Η μικροσκοπική αυτή τσάντα είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της ανατρεπτικής προσέγγισης της MSCHF στην τέχνη και τη μόδα. Η ομάδα δήλωσε ότι επέλεξε να την φτιάξει την επειδή ο Pharrell αγαπά τα μεγάλα καπέλα, οπότε του έφτιαξαν...την πιο απίστευτα μικρή τσάντα.