Android ads: Η Google θα φέρει αλλαγές στην ιδιωτικότητα ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple

Αιχμές για την προσέγγιση της Apple
17 Φεβρουαρίου 2022 09:57
Android ads: Η Google θα φέρει αλλαγές στην ιδιωτικότητα ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple

Η Google ανακοίνωσε πως θα υιοθετήσει νέους περιορισμούς στην ανίχνευση της δραστηριότητας των χρηστών από εφαρμογές στις Android συσκευές, ακολουθώντας πρακτικά τα βήματα της Apple η οποία κόστισε πολλά χρήματα σε πολλές διαφημιστικές πρακτικές. Το νέο σύστημα θα ονομάζεται Privacy Sandbox και πρακτικά θα αντικαταστήσει την ψηφιακή ταυτότητα του χρήστη μέσω της οποίας οι εφαρμογές μπορούν να ανιχνεύουν τη δραστηριότητά του και εκτός εφαρμογής.

Η απόφαση της Google – όπως και εκείνη της Apple – είναι απευθείας χτύπημα στο διαφημιστικό μοντέλο του Facebook. Όπως αποκάλυψε η Meta, η Apple με μία κίνηση αφαίρεσε $232 δισεκατομμύρια από την αξία της εταιρίας. Σε αντίθεση όμως με τις διαμαρτυρίες της ενάντια στην Apple, η Meta φαίνεται υποστηρικτική στον τρόπο που θα εφαρμόσει η Google τις αλλαγές.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε αυτήν την μακροπρόθεσμη, συνεργατική προσέγγιση στην προσωποποιημένη διαφήμιση από την Google. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους και με τη βιομηχανία σε τεχνολογίες που προστατεύουν την ιδιωτικότητα μέσω ομάδων της βιομηχανίας. – Graham Mudd, Αντιπρόεδρος marketing προϊόντων, διαφημίσεων και επιχειρήσεων Facebook

Η Google δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα προστατέψει την ιδιωτικότητα των χρηστών, επέκρινε όμως την Apple για την τακτική της, χωρίς να την κατονομάζει.

Αντιλαμβανόμαστε πως άλλες πλατφόρμες έχουν ακολουθήσει μία διαφορετική προσέγγιση στην ιδιωτικότητα των διαφημίσεων, απαγορεύοντας υπάρχουσες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από developers και διαφημιστές. Θεωρούμε πως χωρίς να παρουσιάσεις πρώτα μία εναλλακτική, τέτοιες προσεγγίσεις μπορεί να είναι αναποτελεσματικές και να οδηγούν σε χειρότερα αποτελέσματα για την ιδιωτικότητα των χρηστών και τις επιχειρήσεις των developers. - Anthony Chavez, Αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων, ασφάλειας και η ιδιωτικότητας Google Android