Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο για να πετάξετε στο διάστημα;

Ανοίγουν αύριο οι παραγγελίες για 1,000 θέσεις από την Virgin Galactic
15 Φεβρουαρίου 2022 20:43
Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο για να πετάξετε στο διάστημα;

Μέσα στο 2021 η Virgin Galactic κατάφερε να στείλει στο διάστημα την πρώτη της πλήρως επανδρωμένη αποστολή. Πλέον, αφού έχει ένα σύστημα διαστημικών πτήσεων που λειτουργεί, η εταιρία περνά στο επόμενο βήμα, ξεκινώντας να πουλά εισιτήρια στο ευρύ κοινό.

Ναι, καλά καταλάβετε. Αν θέλετε μια θέα της Γης που όμοιά της δεν έχετε ξαναδεί, μπορείτε να ταξιδέψετε στο διάστημα...αρκεί να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, αύριο 16 Φεβρουαρίου, η εταιρία θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις. Για αρχή υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για 1000 θέσεις, με τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πετάξουν στο διάστημα εντός του 2022. Το ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσει κάποιος ανέρχεται σε $450,000 ή περίπου 396 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, τα $150,000 είναι απαραίτητο να κατατεθούν ως προκαταβολή.

Τι ακριβώς παίρνετε όμως με αυτά τα $450,000;

Οι 1000 που θα κλείσουν τα εισιτήρια θα απολαύσουν μια βόλτα διάρκειας 90 λεπτών στο εξώτερο διάστημα, με την χαρακτηριστική απογείωση σε ταχύτητα Mach-3. Μάλιστα, οι επιβάτες θα απολαύσουν αρκετά λεπτά σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και ανεπανάληπτη θέα από 17 διαφορετικά παράθυρα.

Το ίδιο εισιτήριο περιλαμβάνει και αρκετές μέρες ειδικής εκπαίδευσης για αστροναύτες, μια εφαρμοστή διαστημική στολή από την Under Armour και πρόσβαση στην κοινότητα Future Astronaut.

Όλες οι πτήσεις θα γίνουν από το Spaceport America στο Νέο Μεξικό.

Αν δεν σας περισσεύει μισό εκατομμύριο, αλλά παρ’ όλα αυτά θέλετε να πάρετε μια γεύση από την εμπειρία, παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα νέα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία.

Για την ιστορία, και η SpaceX του Elon Musk προσφέρει μια αντίστοιχη εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει 10 μέρες σε τροχιά και κοστίζει 55 εκατομμύρια δολάρια.

Σίγουρα η πρόταση της Virgin Galactic κάνει πολύ πιο προσιτό τον διαστημικό τουρισμό, αλλά η τιμή παραμένει ακόμη απρόσιτη για τους περισσότερους. Μένει να δούμε ποια θα είναι και τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθεί η Blue Origin του Jeff Bezos για τις αντίστοιχες πτήσεις της.