Galaxy S22: Επίσημο και διεκδικεί το στέμμα των Android

Παρουσιάστηκε όλη η σειρά στο Galaxy Unpacked
09 Φεβρουαρίου 2022 16:57
Galaxy S22: Επίσημο και διεκδικεί το στέμμα των Android

Μετά από σωρεία διαρροών, η Samsung αποκάλυψε επιτέλους τη νέα ναυαρχίδα της για το 2022. Κατά τη διάρκεια του Galaxy Unpacked, η εταιρία έκανε λόγο για τρεις συσκευές της σειράς Galaxy S. Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκαν τα Galaxy S22, Galaxy S22 Plus και Galaxy S22 Ultra, με το τελευταίο να είναι φυσικά ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η Samsung.

Αρχικά να αναφέρουμε χαρακτηριστικά που υπάρχουν και στα τρία τηλέφωνα. Όλα τα τηλέφωνα λοιπόν διαθέτουν πλαίσιο από Armor Aluminum, ένα αλουμίνιο που είναι πιο ανθεκτικό από τα προηγούμενα μοντέλα. Το Gorilla Glass Victus καλύπτει την εμπρόσθια και την οπίσθια πλευρά των τηλεφώνων.

Η Samsung είναι εξαιρετικά υπερήφανη για την οθόνη των κινητών μιας και κάθε χρονιά παραδίδει τις καλύτερες οθόνες της αγοράς. Η συγκεκριμένη είναι μία Dynamic AMOLED 2x η οποία ξεχωρίζει από προηγούμενα μοντέλα καθώς είναι η πιο φωτεινή HDR10+ οθόνη της αγοράς. Η μέγιστη φωτεινότητα αγγίζει τα 1750 nits, κάνοντας εφικτή τη θέαση ακόμα και κάτω από τον Ήλιο.

Στο εσωτερικό και στα τρία μοντέλα έχουμε τον Exynos 2200, ο οποίος είναι το πρώτο chip 4nm που ενσωματώνεται σε Galaxy τηλέφωνο και υπόσχεται αύξηση επιδόσεων, ειδικότερα στον τομέα της AI και της επεξεργασίας χάρη στο νέο NPU που διαθέτει το οποίο είναι 2x φορές ταχύτερο από τον προκάτοχό του.

Στον τομέα της φωτογραφίας και της κάμερας ο Exynos και η νέα NPU προσφέρουν αυξημένες δυνατότητες επεξεργασίας. Η Samsung μετονομάζει την καταγραφή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ως “Nightography” και προσφέρει ένωση έως και 20 καρέ για να καταλήξει σε μία καθαρή νυχτερινή φωτογραφία χωρίς θόρυβο, με την επεξεργασία της AI να γίνεται απευθείας από τον αισθητήρα. Στο video, τα μεγαλύτερου μεγέθους pixels προσφέρουν περισσότερο φως βελτιώνοντας τις επιδόσεις τη νύχτα. Επιπλέον, η NPU προσφέρει video portrait το οποίο ξεχωρίζει ακόμα και τα μαλλιά από το background, υπάρχει καλύτερο τμηματικό bokeh για ομαλό διαχωρισμό του αντικειμένου από το background, ενώ διατίθεται και νυχτερινό πορτραίτο. Πέρα από το Pro Mode, αργότερα θα έρθει και το Expert RAW για μεγαλύτερες δυνατότητες επεξεργασίας μετά τη λήψη, ενώ η AI αναλαμβάνει και την αφαίρεση αντικειμένων, σκιών και αντανακλάσεων αν το επιθυμεί ο χρήστης.

Τέλος, τα τηλέφωνα έρχονται με OneUI 4, IP68, 5G και το νέο γρήγορο πρότυπο WiFi 6E.

Περνώντας στα ίδια τα τηλέφωνα, τα Galaxy S22 και S22 Plus διαφέρουν μόνο σε μέγεθος οθόνης και μπαταρίας. Έχουν επίπεδη οθόνη 6.1 και 6.6 ιντσών αντίστοιχα, FHD+ ανάλυσης με κυμαινόμενο ρυθμό ανανέωσης από 10-120Hz, 8GB RAM, 128/256GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία που φορτίζει με 45W και είναι 3.700mAh για το S22 και 4.500mAh για το S22 Plus. Η τριπλέτα καμερών αποτελείται από την κύρια των 50MP με f/1.8 και OIS, την ultra-wide των 12MP με f/2.2 και την telephoto 3x των 10MP με f/2.4 και OIS, ενώ η selfie είναι 10MP με f/2.2. Προσφέρονται σε χρώματα Phantom Black, Phantom White, Green και Pink Gold.

Το Galaxy S22 Ultra έχει κυρτή οθόνη 6.8 ιντσών QHD+ ανάλυσης και κυμαινόμενο ρυθμό ανανέωσης από 1 έως 120Hz. Υπάρχουν εκδόσεις 8/12GB RAM και 128/256/512GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ η 1TB έκδοση δε θα έρθει στην Ελλάδα. Η μπαταρία είναι στα 5.000mAh και το ενσωματωμένο S Pen έρχεται βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του με μόλις 2.8ms, σε σχέση με τα 9ms του Galaxy Note 20 Ultra. Στις κάμερες έχουμε μία κύρια στα 108MP με f/1.8 και OIS, ενώ διαθέτει Super Clear φακό που υπόσχεται να εξαφανίσει τις αντανακλάσεις. Ο ultra-wide και ο telephoto είναι ίδιοι με τα μικρά αδερφάκια του, αλλά υπάρχει και ένας ακόμα telephoto 10x των 10MP με f/4.9 και OIS, ενώ η selfie εδώ είναι 40MP με f/2.2. Τα χρώματά του είναι Phantom Black, Phantom White, Green και Burgundy.

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από σήμερα και δίνουν δώρο τα Galaxy Buds Pro αξίας €199 με εξαργύρωση μέσω του Samsung Members. Για περισσότερες πληροφορίες, την τιμή των νέων συσκευών, καθώς και τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα Galaxt S22 Ultra, μπορείτε να δείτε το νέο βίντεο των Unboxholics παρακάτω.