Αναμνηστικά των θρυλικών The Beatles θα πωλούνται ως NFTs

Η τρέλα των NFTs άγγιξε και τους κληρονόμους του θρυλικού συγκροτήματος
27 Ιανουαρίου 2022 15:31
Αναμνηστικά των θρυλικών The Beatles θα πωλούνται ως NFTs

Πως θα σας φαινόταν να κατέχετε ένα αναμνηστικό των θρυλικών The Beatles, έστω κι αν αυτό ήταν σε ψηφιακή NFT μορφή; Ο πρεσβύτερος γιος του Τζον Λένον, Τζούλιαν, ξεκίνησε μια δημοπρασία με αναμνηστικά του θρυλικού βρετανικού ροκ συγκροτήματος, όχι όμως με τον παραδοσιακό τρόπο, διότι θα πουληθούν ως NFTs (Non fungible tokens ή μή ανταλλάξιμα διακριτικά). 

Ανάμεσα στα NFTs των "Σκαθαριών" που δημοπρατούνται είναι τρεις κιθάρες του πατέρα του, μια μαύρη κάπα που φορούσε στα γυρίσματα της ταινίας "Help!" και χειρόγραφες σημειώσεις από το κομμάτι "Hey Jude" του 1968. Όποιος γίνει πλειοδότης ενός εξ αυτών θα λαμβάνει επίσης μια αφήγηση του Τζούλιαν Λένον από μια "εγκάρδια ανάμνησή" που θα σχετίζεται με το εκάστοτε αντικείμενο. 

Μάλιστα οι χειρόγραφες σημειώσεις του "Hey Jude" είναι δια χειρός Paul McCartney και αναμένεται να είναι το ακριβότερο NFT της δημοπρασίας με αρχική τιμή τα $30.000. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα δοθούν στο Julian Lennon's White Feather Foundation, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου. 

Ο Τζούλιαν Λένον είπε τα εξής: "Αισθάνομαι απίστευτα τυχερός που ζω σε μια εποχή όπου η καινοτομία μου επιτρέπει να μοιράζομαι τέτοια προσωπικά κομμάτια της οικογενειακής μου ιστορίας."

Λίγα λόγια για τα NFTs

Τα μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) χρησιμοποιούν μια αλυσίδα ολοκληρωμένων ψηφιακών συναλλαγών (blockchain) για να καταγράφουν ποιος κατέχει ένα ψηφιακό αρχείο, όπως μια εικόνα, ένα βίντεο ή ένα κείμενο. Και παρόλο που τα NFT πωλούνται επίσης μαζί με φυσικά αντικείμενα, ως ένα είδος ψηφιακού πιστοποιητικού γνησιότητας, η κατοχή ενός NFT δεν παρέχει την κυριότητα του υποκείμενου στοιχείου. 

Περισσότερα για αυτά θα βρείτε πατώντας εδώ. 

Tags: