Stephen Hawking: Η Google τιμά το μεγάλο φυσικό με το σημερινό doodle

Αφηγείται τη ζωή του με τη “φωνή” του
08 Ιανουαρίου 2022 08:58
Stephen Hawking: Η Google τιμά το μεγάλο φυσικό με το σημερινό doodle

Η Google τιμά το μεγάλο φυσικό Stephen Hawking σήμερα, την ημέρα που θα ήταν τα 80α του γενέθλια. Το doodle οδηγεί σε ένα βίντεο δυόμιση λεπτών, όπου μπορείτε να βρείτε μία αφήγηση της ζωής, των ελπίδων και των στόχων του Hawking με τη δική του φωνή παραγόμενη από υπολογιστή – με την άδεια φυσικά της οικογένειάς του.

Η ψηφιακή φωνή του Hawking είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του, καθώς έχασε τη δική του φωνή εξαιτίας της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS) από την οποία έπασχε.

Θεωρούμε σημαντικό να δείξουμε πως δεν επέτρεψε ποτέ στις προκλήσεις της φυσικής του κατάστασης να περιορίσουν τη δύναμη της έκφρασής του και την αποφασιστικότητά του να είναι μία δύναμη αλλαγής στον κόσμο που ζούσε. Ελπίζουμε πως το παράδειγμά του θα προσφέρει έμπνευση και ελπίδα σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις αυτούς τους δύσκολους καιρούς. – Lucy, Robert και Tim Hawking, τα παιδιά του Stephen Hawking

Ο διάσημος φυσικός πέθανε το 2018 σε ηλικία 76 ετών, ζώντας με ALS για πάνω από μισό αιώνα. Η συμβολή του στη φυσική και στην κατανόηση του σύμπαντος είναι ανεκτίμητη και δικαίως μπαίνει στο πάνθεον των επιστημόνων δίπλα στον Albert Einstein και άλλων που εξέλιξαν την ανθρωπότητα.