Η πρώτη 4K οθόνη με 240Hz είναι της Samsung

Γνωρίστε την Odyssey Neo G8
03 Ιανουαρίου 2022 07:53
Η πρώτη 4K οθόνη με 240Hz είναι της Samsung

Η Samsung αποκάλυψε τη νέα Odyssey Neo G8, μία gaming οθόνη 32 ιντσών με κυρτότητα 1000R και 2.000 nits φωτεινότητας στο Quantum Mini-LED πάνελ της. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη οθόνη του κόσμου που προσφέρει 240Hz ρυθμού ανανέωσης σε 4K ανάλυση με 1ms χρόνο απόκρισης. Είναι συμβατή με AMD FreeSync Premium Pro και Nvidia G-Sync. Στις θύρες έχουμε δύο HDMI 2.1 και μία DisplayPort 1.4, ενώ διαθέτει και RGB φωτισμό στο πίσω μέρος που συγχρονίζεται με το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη. Τιμή και διαθεσιμότητα δεν έγιναν γνωστά.

Η Samsung παρουσίασε και το Smart Monitor M8, το οποίο έρχεται με προεγκατεστημένες εφαρμογές για streaming υπηρεσίες, επιτρέποντάς σας να το χρησιμοποιήσετε ως smart TV χωρίς να τη συνδέσετε σε άλλες συσκευές. Προσφέρει 4K ανάλυση στις 32 ίντσες και έχει το δικό της ασύρματο χειριστήριο, ενώ διαθέτει και webcam.

Τέλος, υπάρχει η Samsung S8 στις 32 και 27 ίντσες με 4K ανάλυση η οποία απευθύνεται στους δημιουργούς περιεχομένου. Είναι το πρώτο monitor του κόσμου που πιστοποιείται ως glare-free από τα Underwriters Laboratories, προσφέρει 98% κάλυψη στην DCI-P3 χρωματική παλέτα και στις συνδέσεις υποστηρίζει ενσύρματο LAN, Ethernet, USB-C και μπορεί να φορτίσει ένα laptop με 90W.