ΦΗΜΗ: Η Apple θα αφαιρέσει την υποδοχή κάρτας SIM από τα iPhone πολύ σύντομα

Πείτε αντίο στις κλασσικές SIM
28 Δεκεμβρίου 2021 11:59
ΦΗΜΗ: Η Apple θα αφαιρέσει την υποδοχή κάρτας SIM από τα iPhone πολύ σύντομα

Πριν μερικά χρόνια, η Apple έφερε την τεχνολογία eSIM στις iPhone συσκευές της μέσα από την XS σειρά. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για την επόμενη εξέλιξη των SIM καρτών που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, προσφέροντας όλα τα προνόμια, όπως για παράδειγμα τηλεφωνικό αριθμό, χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση κάποιας κάρτας φυσικής μορφής στη συσκευή.

Τώρα, η αμερικανική εταιρία φαίνεται πως ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα, καταργώντας πλήρως την υποδοχή κλασσικής κάρτας SIM στα επόμενο iPhone και υιοθετώντας αποκλειστικά την eSIM τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, η φημολογία ξεκίνησε από τη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα BlogDoiPhone, η οποία υποστηρίζει πως το iPhone 15 Pro θα έρθει στην αγορά χωρίς υποδοχή κάρτας, υποστηρίζοντας αντιθέτως δύο τηλεφωνικούς αριθμούς μέσω eSIM.

Στη συνέχεια, λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει το έμπιστο μέσο MacRumors, το οποίο επικαλούμενο δικές του πηγές αναφέρει πως η Apple ξεκίνησε να συμβουλεύει τις μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην Αμερική να είναι έτοιμες για την μετάβαση σε ‘eSIM-only’ smartphones μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Αυτό σημαίνει πως η Apple ενδέχεται να καταργήσει τις παραδοσιακές SIM ήδη από τα iPhone 14 μοντέλα.

Το τελειωτικό «χτύπημα» ήρθε από τον αξιόπιστο leaker DylanDKT, ο οποίος ευθύνεται για πολλές πρόσφατες διαρροές και ο οποίος με τη σειρά του ήρθε να συμφωνήσει με τις φήμες. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη σχετική του δημοσίευση:

Όπως φαίνεται για άλλη μια φορά, λοιπόν, η Apple θέλει ξεκάθαρα να πάει σε ένα μέλλον με λιγότερες θύρες και καλώδια. Εξάλλου, η αμερικανική εταιρία έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από την αφαίρεση του headphone jack, οπότε μάλλον είναι απλά θέμα χρόνου.

Tags: