Η Adidas ετοιμάζει NFT φούτερ για να μην κρυώνετε στην εποχή του Metaverse

Αποκαλύφθηκε η τιμή τους, αλλά όχι τα περιεχόμενά
16 Δεκεμβρίου 2021 17:05
Η Adidas ετοιμάζει NFT φούτερ για να μην κρυώνετε στην εποχή του Metaverse

Μετά τη Nike και τα ψηφιακά NFT παπούτσια που θα φέρει στο metaverse με τη νέας της εξαγορά, τώρα και η Adidas έρχεται να αποκαλύψει τα πλάνα της για τη νέα αυτή ψηφιακή πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, η πασίγνωστη κατασκευάστρια αθλητικών ειδών θα φέρει στην αγορά αυτή την Παρασκευή την πρώτη της σειρά από NFTs, τα οποία θα έχουν ονομασία Into the Metaverse.  

Κατά κάποιον τρόπο μοιάζουν με εισιτήρια για ένα πολύ αποκλειστικό κλαμπ. Αναλυτικότερα, όσοι τα αγοράσουν θα έχουν πρόσβαση σε μια αποκλειστική κοινότητα, τα μέλη της οποία θα μπορούν έπειτα να αγοράσουν ειδικά προϊόντα που δε θα είναι ευρέως διαθέσιμα. Συγχρόνως, η Adidas επισημαίνει πως οι κάτοχοι των συγκεκριμένων NFTs θα καθορίσουν το μέλλον της εταιρίας στον συγκεκριμένο χώρο.

Μιλώντας στο The Verge, ο director of digital growth της, Tareq Nazlawy, δήλωσε:

Η Adidas είναι στο metaverse. Θέλουμε να δούμε ποιο θα ήταν το πιο ‘dope’ πράγμα να κάνουμε σε αυτόν τον χώρο και ξεκινάμε εμπλέκοντας τις κοινότητες που θα δημιουργηθούν μέσα από αυτό το NFT.

Συνεχίζοντας, η αρχική τιμή των NFTs της Adidas θα είναι 0.2 ETH ή περίπου $800 και η πώληση θα γίνεται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Η Adidas αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσα NFTs θα πωληθούν συνολικά, επικαλούμενη "πρωτόκολλα ασφαλείας", και αρνήθηκε επίσης να ξεκαθαρίσει εάν θα λαμβάνει χρήματα από τις μελλοντικές μεταπωλήσεις του κάθε NFT. Τέλος, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει εικόνες ή έστω μια περιγραφή σχετικά με το πώς θα μοιάζουν τα Metaverse NFTs της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοχοι του NFT της Adidas θα έχουν πρόσβαση τόσο σε ψηφιακά όσο και φυσικά προϊόντα και εμπειρίες της Adidas. Αρχικά, στη λίστα με τα φυσικά αγαθά θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ένα hoodie με blockchain διεύθυνση πάνω του και ένα πορτοκαλί σκουφάκι.