Η Nike αγόρασε εταιρία που φτιάχνει ψηφιακά παπούτσια για το metaverse

Γιατί είναι το 2021 εξάλλου…
14 Δεκεμβρίου 2021 09:11
Η Nike αγόρασε εταιρία που φτιάχνει ψηφιακά παπούτσια για το metaverse

Καθημερινώς ακούμε για τις προσπάθειες διαφόρων εταιριών να ενσωματώσουν με οποιονδήποτε τρόπο NFTs στα προϊόντα τους ή για τα μελλοντικά τους σχέδια όσον αφορά το metaverse. Τώρα και η Nike με τη σειρά της έρχεται να μπει στο "παιχνίδι", ανακοινώνοντας την αγορά της RTFKT Studios.

Πρόκειται για μια εταιρία που σχεδιάζει NFTs, όπως ψηφιακά παπούτσια, για το metaverse και την οποία η Nike χαρακτηρίζει ως ένα «κορυφαίο brand που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για να προσφέρει συλλεκτικά αντικείμενα νέας γενιάς, τα οποία συνδυάζουν την κουλτούρα και το gaming».

H RTFKT ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2020 και μέσα στο μικρό αυτό διάστημα κατάφερε ήδη μερικά αξιοσημείωτα επιτεύγματα. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο η εταιρία συνεργάστηκε με τον έφηβο καλλιτέχνη FEWOCiOUS για να πουλήσει πραγματικά sneakers που συνοδεύονταν και από ψηφιακά αντικείμενα και μέσα σε 6 λεπτά κατάφερε να δώσει 600 ζευγάρια/NFTs, κάτι που αντιστοιχούσε τότε σε $3.1 εκατομμύρια.

Μάλιστα, αν κάποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα της, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσει είναι μια προτροπή για να εισάγει το Metamask πορτοφόλι του. Αυτός είναι ένας τρόπος για να επιβεβαιώσουν οι κάτοχοι NFTs τις αγορές τους και η ιδέα είναι πως στο μέλλον όταν θα μπαίνετε σε κάποιον χώρο εικονικής πραγματικότητας έτσι θα παίρνουν ψηφιακή σάρκα και οστά τα αντικείμενά σας, όπως για παράδειγμα τα NFT παπούτσια της RTFKT και σύντομα της Nike.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως με την ανακοίνωση της συμφωνίας δόθηκε στη δημοσιότητα ένα νέο εικαστικό, το οποίο τοποθετεί το λογότυπο της RTFKT πλάι στα πασίγνωστα Jordan και Converse brands της Nike που γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες.