Ο Chrome χάνει χρήστες από τον Edge

Θα μπορέσει να γίνει πραγματικός ανταγωνιστής;
10 Δεκεμβρίου 2021 09:25
Ο Chrome χάνει χρήστες από τον Edge

Η κυριαρχία του Google Chrome στην αγορά των browsers είναι αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο από τότε που η Microsoft ανανέωσε τον Edge browser χρησιμοποιώντας Chromium, βλέπει το νούμερά της να αυξάνονται σταθερά. Τώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Statcounter, φαίνεται πως όλοι οι browsers εκτός του Chrome παρουσιάζουν μία αύξηση στο μερίδιο χρήσης. Συγκεκριμένα ο Edge αύξησε το μερίδιο αγοράς του, τη στιγμή που ο Chrome έπεσε τον τελευταίο μήνα από το 65.27% στο 64.04%.

Source: StatCounter Global Stats - Browser Market Share

Ο Edge, ξεπερνώντας το 4% για πρώτη φορά, παγιώνεται ως ο τρίτος πιο δημοφιλής browser. Φυσικά η διαφορά παραμένει χαοτική και η θέση του Chrome δεν κινδυνεύει ούτε καν από το δεύτερο Safari που έρχεται στο 19%. Ωστόσο η Microsoft είναι αρκετά επιθετική στην προσέλκυση νέων χρηστών, ακόμα και με popups σε χρήστες που χρησιμοποιούν Edge και ψάχνουν εναλλακτικές όπως ο Chrome, ενώ και τα Windows 11 δεν κάνουν εύκολη την αλλαγή των browsers.

Μετά την προσπέραση στον Mozilla Firefox για πρώτη φορά τον Ιούλιο, ο Edge φαίνεται να κρατά τους χρήστες του πρώην Internet Explorer και να προσελκύει επιτυχώς και κάποιους χρήστες Chrome. Η πρόοδος είναι αργή αλλά τα σημάδια είναι θετικά για την Microsoft. Προς το παρόν, ο Chrome δε φαίνεται να διατρέχει κάποιο κίνδυνο για το άμεσο μέλλον και μένει να δούμε την πορεία του Edge μέσα στο 2022.