Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος πήγε στον ISS πριν τη βόλτα του στη Σελήνη (ΕΙΚΟΝΕΣ+BINTEO)

Η Ρωσία επαναφέρει το διαστημικό τουρισμό μετά από μία δεκαετία
09 Δεκεμβρίου 2021 10:36
Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος πήγε στον ISS πριν τη βόλτα του στη Σελήνη (ΕΙΚΟΝΕΣ+BINTEO)

Η Roscosmos εκτόξευσε μία νέα αποστολή προς τον ISS η οποία επανέφερε τις τουριστικές διαστημικές πτήσεις για την υπηρεσία μετά από μία δεκαετία. Στο πλήρωμα, πέρα από τον κοσμοναύτη Alexander Misurkin, βρίσκεται και ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa μαζί με τον manager του, Yozo Hirano. Πρόκειται για τον ίδιο Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο ο οποίος θα είναι ο πρώτος διαστημικός τουρίστας που θα ταξιδέψει μέχρι τη Σελήνη με πτήση της SpaceX.

Η εκτόξευση έλαβε χώρα στο Καζακστάν και έξι ώρες αργότερα η κάψουλα Soyuz προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου το πλήρωμα θα παραμείνει για 12 μέρες και θα επιστρέψει στη Γη στις 19 Δεκεμβρίου.

Η πτήση του Ιάπωνα κροίσου έρχεται δύο μήνες μετά την αποστολή μίας Ρωσίδας ηθοποιού και του σκηνοθέτη της ταινίας The Challenge για γυρίσματα στον ISS. Η τωρινή αποστολή αποτελεί μία προσπάθεια της Ρωσίας να επιστρέψει στο διαστημικό τουρισμό με τα Soyuz σκάφη της. Από το 2000 έχει οργανώσει ταξίδια για επτά πολίτες, αλλά η απόσυρση των αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων της NASA το 2011 ανάγκασε την Roscosmos να διακόψει αυτές τις πτήσεις, επειδή έπρεπε να δεσμεύσει θέσεις στις Soyuz κάψουλες για τους Αμερικανούς αστροναύτες. Τώρα που οι Αμερικανοί έχουν την SpaceX για τις αποστολές στον ISS, οι Ρώσοι μπορούν να επιστρέψουν στη διάθεση θέσεων σε πολίτες, φυσικά με το αζημίωτο.