Η Sony έφτιαξε VR headset με 8K ανάλυση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είναι όμως αυτό που νομίζετε...
09 Δεκεμβρίου 2021 08:58
Η Sony έφτιαξε VR headset με 8K ανάλυση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως φαίνεται, η Sony αφιερώνει πολλούς πόρους για ανάπτυξη προϊόντων εικονικής πραγματικότητας και έτσι τώρα αποκάλυψε ένα πρωτότυπο με 8K ανάλυση.

Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο υπό ανάπτυξη VR headset είναι εξοπλισμένο με δύο OLED microdisplays, μια για το κάθε μάτι. Η ανάλυσή τους είναι 4K, οπότε αν υπολογιστούν και οι δύο συνδυαστικά, το headset προσφέρει τρομερής ποιότητας οπτική απεικόνιση. Παράλληλα, η Sony επισημαίνει πως χάρη στη τεχνολογία των συγκεκριμένων οθονών και όχι μόνο, το εν λόγω headset έχει πολύ μειωμένο latency, για ομαλότερη και πιο ρεαλιστική κίνηση.

Υπεύθυνο για την ανάπτυξή του είναι το ειδικό R&D τμήμα της εταιρίας, το οποίο παρουσίασε τη δουλειά του στο πλαίσιο της Sony Technology Day, όπως μπορείτε να δείτε και μέσα από τον player που ακολουθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως δεν είναι όμως αυτό που νομίζετε...Όχι, αυτό το headset δεν αναπτύχθηκε από το PlayStation και δεν είναι το επερχόμενο PS VR 2 που έχει ανακοινωθεί και θα καταφθάσει για το PlayStation 5 κάποια στιγμή στο μέλλον. Αντιθέτως, το βίντεο της παρουσίασης επισημαίνει πως η εν λόγω VR τεχνολογία δεν προορίζεται ακόμη για το ευρύ κοινό, αλλά για μηχανικούς, για ιατρικές εφαρμογές, κατασκευαστικές κ.α.

Επομένως, θα χρειαστεί λίγη ακόμη υπομονή μέχρι να δούμε τι σχεδιάζει το PlayStation για το μέλλον του VR gaming. Το μόνο σίγουρο είναι πως μιλάμε για ένα ακόμη τεχνολογικό ορόσημο για την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, η οποία με την επίκαιρη συζήτηση του metaverse μοιάζει πιο σημαντική από ποτέ.