Η Apple ετοιμάζει και πιο φτηνό Apple Vision Pro πέρα από το μοντέλο των €3500

Στα σκαριά δύο νέες εκδόσεις
27 Ιουνίου 2023 18:00
Η Apple ετοιμάζει και πιο φτηνό Apple Vision Pro πέρα από το μοντέλο των €3500

Στο WWDC 2023 event της που έλαβε χώρα στις 5 Ιουνίου, η Apple έβαλε τέλος στις φήμες που οργίαζαν εδώ και χρόνια, ανακοινώνοντας επιτέλους και επίσημα το Vision Pro, το πρώτο της headset μικτής/εικονικής πραγματικότητας. Αμέσως η ανακοίνωση έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο τόσο για τις πρωτοποριακές εμπειρίες που υπόσχεται το προϊόν όσο και για άλλους λόγους, όπως η τσουχτερή τιμή.

Όπως φαίνεται και η Apple γνωρίζει πως το κόστος είναι πολύ μεγάλο για την πλειοψηφία των καταναλωτών και μάλιστα όχι απλώς το γνωρίζει, αλλά σκοπεύει και να το αλλάξει. Συγκεκριμένα, ο γνωστός ρεπόρτερ του Bloomberg, Mark Gurman, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποκαλύψει έγκυρες πληροφορίες για τα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού, γνωστοποίησε πως στα σκαριά είναι δύο νέα μοντέλα.

Ειδικότερα, η Apple έχει ξεκινήσει ήδη να εργάζεται σε μια νέα πιο οικονομική έκδοση του Vision Pro, η οποία θα απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους με μικρότερο budget. Για την ώρα δε γνωρίζουμε πώς ακριβώς η εταιρία θα καταφέρει να ρίξει την τιμή, αλλά το πιθανότερο είναι πως τα specs θα είναι ελαφρώς υποδεέστερα. Από την άλλη, η Apple ετοιμάζει και ένα νέο high-end μοντέλο. Συνδυαστικά οι δύο αυτές νέες εκδόσεις θα αντικαταστήσουν το αρχικό Vision Pro που γνωρίσαμε τον Ιούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Gurman, πως η Apple είναι τόσο πρόθυμη να ξεκινήσει την ανάπτυξη που έχει ήδη αρχίσει να μετακινεί μηχανικούς της από την ομάδα του αρχικού Vision Pro στα δύο νέα μοντέλα. Φυσικά, αυτό έχει και μια ακόμη προέκταση, μιας και αφήνει να εννοηθεί πως τα νέα Vision Pro απέχουν πολύ ακόμη, αφού οι ομάδες ανάπτυξής τους ακόμη στελεχώνονται.

Για την ιστορία, το πρώτο Apple Vision Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024 στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό προφανώς σημαίνει πως τα δύο νέα μοντέλα που ετοιμάζει η Apple θα έρθουν στην καλύτερη περίπτωση το 2025.