WWDC 2023: Ώρα Ελλάδος για το σόου της Apple με iOS 17, VR/AR, κ.α.

Η αντίστροφη μέτρηση φτάνει στο τέλος της
05 Ιουνίου 2023 09:15
WWDC 2023: Ώρα Ελλάδος για το σόου της Apple με iOS 17, VR/AR, κ.α.

Η μέρα έφτασε, σήμερα ξεκινά επιτέλους η Worldwide Developers Conference 2023 της Apple. Πρόκειται για ένα συνέδριο που αφορά τους προγραμματιστές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορα sessions που αφορούν το οικοσύστημα της Apple, τόσο online όσο και από κοντά στο εντυπωσιακό Apple Park.

Ωστόσο, πέρα από τις εξιδεικευμένες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τις 9 του μηνός, η WWDC23 ξεκινά με ένα σόου που αφορά όλους τους λάτρεις των προϊόντων της Apple. Ειδικότερα, σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια παρουσίαση του συνεδρίου.

Τι θα δούμε στο εναρκτήριο σόου της WWDC23:

Παραδοσιακά, μιας και μιλάμε για ένα συνέδριο που αφορά προγραμματιστές λογισμικού, η Apple εστιάζει -καλά το μαντέψατε- στο λογισμικό. Ωστόσο, φέτος τα πράγματα αναμένεται να είναι κάπως διαφορετικά. Σύμφωνα με τις φήμες και τις διαρροές που ακούμε εδώ και μήνες, αναμένεται να δούμε επιτέλους το VR/AR Headset που ετοιμάζει η εταιρία.

Ναι, η Apple θα κάνει το πρώτο της βήμα στον χώρο, με ένα υπερσύγχρονο headset εικονικής/μικτής πραγματικότητας που ακούγεται ότι θα έχει specs αιχμής και τσουχτερή τιμή. Η εταιρία σίγουρα έχει να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις και αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες για την τιμή, πρέπει να μας πείσει για τους λόγους που θα κάνουν το δικό της headset μοναδικό.

Συνεχίζοντας, το «σιγουράκι» της  WWDC23 είναι το iOS 17. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι σήμερα θα δούμε εν δράσει τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPhone, μαθαίνοντας αναλυτικές πληροφορίες για όλα όσα θα περιλαμβάνει. Τέλος, αναμένεται να μάθουμε νέα και για τα iPadOS 17, macOS 14, tvOS 17, αλλά και για το watchOS 10 που ακούγεται ότι θα είναι ένα αρκετά μεγάλο βήμα.

Φυσικά, για όλες τις ανακοινώσεις της Apple μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.