Ήδη σερβίρονται 3D printed μπριζόλες και μάλλον είναι το μέλλον του γκουρμέ φαγητού (ΦΩΤΟ)

Θα τρώγατε κάτι τέτοιο;
06 Δεκεμβρίου 2021 22:40
Ήδη σερβίρονται 3D printed μπριζόλες και μάλλον είναι το μέλλον του γκουρμέ φαγητού (ΦΩΤΟ)

Έχετε ακούσει για την μόδα του 3D Printing που αποτελεί έναν φρέσκο τομέα της τεχνολογίας που ανθίζει σε διάφορους τομείς της ζωής μας όπως αυτόν της υγείας με τα προσθετικά μέλη. Έχετε ακούσει όμως για τρισδιάστατα εκτυπωμένο φαγητό; 

Αν όχι ετοιμαστείτε να κουφαθείτε μαζί μας διότι αυτό μάλλον πλασάρεται ως το μέλλον των φανταχτερών, ακριβών, εστιατορίων και της γκουρμέ κουζίνας.

Ήδη σερβίρονται 3D-printed μπριζόλες σε 30 χώρες

Η Redefine Meat, μια Ισραηλινή startup εταιρία είναι υπεύθυνη για την δημιουργία των τρισδιάστατα εκτυπωμένων μπριζολών, οι οποίες είναι φτιαγμένες από φυτικά υποκατάστατα βοείου κρέατος

Πλέον έχει επεκταθεί στην Ευρώπη και τα προϊόντα της σερβίρουν διάφορα εστιατόρα στο Λονδίνο, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται πουθενά από την εταιρία ποια εστιατόρια σερβίρουν ήδη ή σκοπεύουν να σερβίρουν το "Redefine Meat", αλλά όπως διευκρινίζει το ρεπορτάζ του BGR, η αλυσίδα ρεστοράν του celebrity chef, Marco Pierre White, θα προσφέρει αυτή την πρωτότυπη εναλλακτική vegan-friendly επιλογή. 

Πόσο κοστίζει μια τέτοια μπριζόλα;

Όπως αναφέρεται στα εστιατόρια του White στο Λονδίνο μια 3D printed βοεινή μπριζόλα κοστίζει μεταξύ 20 και 30 λίρες Αγγλίας, κάτι που κυμαίνεται σε παρόμοιες τιμές για μια παραδοσιακή, αληθινή, μπριζόλα. 

Πώς όμως δημιουργείται; 

Το κρέας από φυτικά υποκατάστατα είναι κάτι που δεκάδες εταιρίες έχουν προσπαθήσει να πλασάρουν τα τελευταία χρόνια, αλλά είτε δεν μυρίζουν ωραία, είτε η γεύση τους είναι παράξενη. Η Redefine Meat επαναπροσδιορίζει τόσο το 3D printing όσο και την τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί για να επαναδημιουργήσει το κρέας. 

Το κρέας της μπορεί και έχει την αίσθηση των μυών του κρέατος, διατηρώντας την ζουμερή αλλά σφιχτή του υφή, κάτι που της έχει επιτρέψει να φτιάχνει το πιο ρεαλιστικό και καλόγευστο τεχνητό κρέας. Ανάμεσα στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι σόγια, πρωτείνη από μπιζέλια, καθώς και παντζάρια. Στη "μυστική συνταγή" της συμπεριλαμβάνονται επίσης τα ρεβίθια και λίπος από καρύδα για να δώσει μια πιο αληθοφανής γεύση κρέατος στο αποτέλεσμα. 

Τέλος, στα πλάνα της Redefine Meat είναι να προσφέρει premium ποιότητας burgers, κεμπάμπ, κιμά και λουκάνικα στις προαναφερθείσες χώρες. 

Tags: