Μετά την κατακραυγή, τα Windows 11 κάνουν ευκολότερη υπόθεση την αλλαγή browser

Άλλαξε γνώμη η Microsoft
06 Δεκεμβρίου 2021 14:05
Μετά την κατακραυγή, τα Windows 11 κάνουν ευκολότερη υπόθεση την αλλαγή browser

Αν έχετε κάνει την αναβάθμιση στα Windows 11, ενδεχομένως θα έχετε παρατηρήσει πως η αλλαγή του προεπιλεγμένου browser από τον Edge της Microsoft δεν είναι πλέον και τόσο απλή υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αναγκάζει τους χρήστες που θέλουν για παράδειγμα να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους τον Google Chrome, να επιλέξουν το πρόγραμμα περιήγησης για κάθε μία σχετική κατάληξη αρχείου και πρωτόκολλο ξεχωριστά, όπως για τα HTTP, HTTPS, .HTML και .HTM. Αυτό σημαίνει πως μέσα από τα settings χρειάζονται αρκετά λεπτά για την όλη υπόθεση και δεν υπάρχει αντιθέτως ένα απλό κουμπί, όπως συνέβαινε δηλαδή μέχρι τώρα στα Windows 10.

Φυσικά, πολλοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και εν τέλει μετά την κατακραυγή, η Microsoft αποφάσισε να διευκολύνει τη ζωή των χρηστών. Αναλυτικότερα, όπως ανακάλυψε ο προγραμματιστής Rafael Rivera, η νέα Windows 11 Insider Preview Build 22509 έκδοση του λειτουργικού συστήματος έχει πλέον ένα κουμπί που αλλάζει απευθείας τον default browser.

Μπορείτε να δείτε την αλλαγή μέσα από τις εικόνες που ακολουθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά η Microsoft υπερασπίστηκε την επιλογή της να κάνει δυσκολότερη την επιλογή default browser, λέγοντας στο The Verge:

Ενσωματώνουμε το feedback των πελατών που θέλουν να προσαρμόζουν και να ελέγχουν τις προεπιλεγμένες εφαρμογές τους σε πιο βαθύ επίπεδο.

Για την ώρα δεν ξέρουμε πότε η εταιρία σκοπεύει να φέρει αυτή την αλλαγή σε όλους τους χρήστες των Windows 11.