Υπάρχει ένας μυστηριώδης κύβος στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Τον πλησιάζει το κινεζικό rover Yutu 2
06 Δεκεμβρίου 2021 09:18
Υπάρχει ένας μυστηριώδης κύβος στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Το κινεζικό rover Yutu 2 προσεληνώθηκε στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης τον Ιανουάριο του 2019 και ενώ είχε σχεδιαστεί για μία αποστολή μόλις τριών μηνών, συνεχίζει να λειτουργεί για τρίτη χρονιά. Εξερευνώντας το κρατήρα Von Karman λοιπόν, το rover εντόπισε ένα μυστηριώδες αντικείμενο στον ορίζοντα που φαίνεται να έχει σχήμα κύβου. Στη θολή φωτογραφία που έστειλε στη Γη διακρίνεται ένα αντικείμενο να ξεπροβάλει από το κατά τα άλλα επίπεδο τοπίο.

Στο post που ανέβασε η κινεζική διαστημική υπηρεσία CNSA μάλιστα το αναφέρει ως “μυστηριώδης καλύβα”.

Η πιο πιθανή απάντηση φυσικά είναι πως πρόκειται για μεγάλο βράχο με ιδιαίτερο σχήμα που έτυχε να βρέθηκε εκεί ίσως από κάποια πρόσκρουση μετεωρίτη ο οποίος θα εκτόξευσε υλικά στη γύρω περιοχή κατά τη σύγκρουση. Για να μάθουμε χωρίς αμφιβολίες, το Yutu 2 έχει ξεκινήσει ήδη να πλησιάζει το αντικείμενο. Για την ώρα απέχει 80 μέτρα από αυτό και η όλη διαδικασία για να το πλησιάσει θα διαρκέσει δύο με τρεις μήνες.

Ο μεγάλος χρόνος που χρειάζεται οφείλεται στο γεγονός πως το rover πρέπει να σταματά κατά τη διάρκεια της νύχτας η οποία διαρκεί δύο εβδομάδες. Επίσης χρειάζεται να σταματά όταν ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς από πάνω για να αποτραπεί κάποια υπερθέρμανση. Τέλος, η πλοήγηση γίνεται προσεκτικά για να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.