Jack Dorsey: Αποχωρεί από την ηγεσία ο συνιδρυτής του Twitter

Πώς αντέδρασαν οι αγορές και ποιος τον αντικαθιστά;
29 Νοεμβρίου 2021 18:43
Jack Dorsey: Αποχωρεί από την ηγεσία ο συνιδρυτής του Twitter

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της αποχώρησης του Jack Dorsey, συνιδρυτή του Twitter, από την καρέκλα του CEO.

Τα δημοσιεύματα του CNBC και άλλων ξένων μέσων ήθελαν τον Dorsey αν αποχωρεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο και εν τέλει η επιβεβαίωση ήρθε από την ίδια την εταιρία σε επίσημη ανακοίνωσή της. 

Οι αγορές αντέδρασαν θετικά στο άκουσμα της αποχώρησης του Dorsey, με τις μετοχές της να κάνουν άλμα 3%, ενώ λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση σκαρφάλωσαν ακόμη παραπάνω στο 10%. 

Ποιος αντικαθιστά τον Dorsey στην ηγεσία του Twitter; 

Στην επίσημη ανακοίνωση του Twitter γίνεται λόγος για τον αντικαταστάτη του Dorsey, ο οποίος είναι ο Parag Agrawal (Παράγκ Αγκραβάλ), που υπηρετούσε μέχρι πρότινος ως CTO (Chief Technology Officer) από το 2017, ενώ μετράει πάνω από 10 χρόνια στην εταιρία. Τονίζεται, ωστόσο, ότι ο Dorsey θα παραμείνει μέλος του δοικητικού συμβουλίου μέχρι το 2022 και όταν λήξει εκεί η θητεία του. 

Το μύνημα του Dorsey για τον νέο CEO

Ο Dorsey στο αποχαιρετιστήριο μύνημά του αναφέρει πως θα παραμείνει στο συμβούλιο των διευθυντών μέχρι περίπου τον Μάιο του 2022, λέγοντας επίσης τα εξής για τον αντικαταστάτη του: 

Αποφάσισα να αφήσω το Twitter επειδή πιστέυω πως η εταιρία είναι έτοιμη πλέον να προχωρήσει πέραν των ιδρυτών της. Τρέφω βαθιά εμπιστοσύνη για τον Parag ως CEO του Twitter. Η δουλειά του τα τελευταία 10 χρόνια ήταν μεταμορφωτική. Είμαι βαθύτατα ευγνώμων για τις ικανότητες, την καρδιά και την ψυχή του. Ήρθε η ώρα του να ηγηθεί. 

 Ποιος είναι ο Παράγκ Αγκραβάλ; 

Ο νέος πλέον CEO του Twitter αποτελεί ένα από τα τσικό της εταιρίας που ανελίχθηκε γρήγορα στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Είναι απόφοιτος του Ινδικού Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Βομβάης και κατέχει Ph.D στο computer science από το Πανεπιστήμιο του Stanford. Η πρώτη του δουλειά στην εταιρία ήταν το 2011 ως Distinguished Software Engineer στον τομέα των διαφημίσεων και το 2017 έλαβε τον τίτλο του CTO.