Αν έχετε παλιό iPhone ή iPad πρέπει να αναβαθμίσετε άμεσα  

Η Apple διέθεσε το iOS 12.5.5

Αν έχετε παλιό iPhone ή iPad πρέπει να αναβαθμίσετε άμεσα

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη διάθεση του iOS 12, αλλά η Apple δεν ξεχνά την ασφάλεια των παλιών συσκευών της και διέθεσε ένα νέο update υπό τη μορφή του iOS 12.5.5. Το συγκεκριμένο update είναι πολύ σημαντικό για λόγους ασφαλείας, καθώς διορθώνει αρκετές ευπάθειες και αδυναμίες που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια και στοχεύουν συσκευές που “τρέχουν” παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού της Apple.

Το update απευθύνεται σε χρήστες που έχουν συσκευές οι οποίες δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε iOS 13 λόγω ηλικίας, ενώ οι συγκεκριμένες ευπάθειες που διορθώνονται δεν αφορούν νεότερες συσκευές που “τρέχουν” iOS 13 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Το iOS 12.5.5 είναι διαθέσιμο σε συσκευές όπως iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 και iPod touch (6ης γενιάς) και η Apple παροτρύνει τους χρήστες να προχωρήσουν σε άμεση αναβάθμιση για να αποτρέψουν τυχόν επιθέσεις στις συσκευές τους.

Η αναβάθμιση είναι ήδη διαθέσιμη και μπορείτε να τη βρείτε μέσα από τις ρυθμίσεις του μενού. Η Apple δεν αποκαλύπτει ακριβώς ποιες είναι οι ευπάθειες και οι αδυναμίες, αν θέλετε να μάθετε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το update μπορείτε να τις βρείτε εδώ.