Αυτά είναι τα iPhone 13 και iPhone 13 mini με μικρότερο notch και καλύτερη μπαταρία  

Ο Α15 Bionic αλλάζει τα πάντα

Αυτά είναι τα iPhone 13 και iPhone 13 mini με μικρότερο notch και καλύτερη μπαταρία

Μετά από σωρεία διαρροών και επίσημα η Apple ανακοίνωσε τη σειρά iPhone 13 μοντέλων ξεκινώντας με το βασικό των 6.1" ιντσών και το iPhone 13 mini των 5.4" ιντσών. Χωρίς μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές παρά μόνο στο μικρότερο notch και στην διαγώνια διάταξη των καμερών, τα νέα iPhone υπόσχονται περισσότερες ώρες screen-on-time, με μεγαλύτερη μπαταρία που θα βγάζει άνετα τη μία ημέρα. 

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των νέων iPhone σύμφωνα με την Apple κρατάει πλέον 1.5 ώρα περισσότερο από το iPhone 12 και κατά 2.5 ώρες περισσότερο από το iPhone 12 Pro. 

Ουσιαστικά ο νέας γενιάς A15 Bionic επεξεργαστής ευθύνεται για το άλμα στην απόδοση των iPhone 13, τόσο στις απλές διεργασίες, το gaming αλλά και την επεξεργασία φωτογραφίας. 

Το νέο διαγώνιο σύστημα καμερών μπορεί να συλλαμβάνει  κατά 50% περισσότερο φως και έτσι το Night mode γίνεται καλύτερο και πιο εντυπωσιακό. Η Ultra Wide κάμερα επίσης αναβαθμίζεται και φτάνει πιο κοντά στις επιδόσεις της κεντρικής. 

Cinematic mode σαν σκηνοθέτης

Το βίντεο στο iPhone 13 αποκτά το Cinematic Mode, το οποίο προσφέρει το λεγόμενο rack focus mode. Μια εντυπωσιακή επίδειξη των δυνατοτήτων της κάμερας έγινε χάρη σε ένα μικρό short film που θυμίζει το Knives Out και γυρίστηκε με το cinematic mode των νέων iPhone. Η εναλλαγή από το ένα αντικείμενο στο άλλο γίνεται αυτόματα και το rack focus το πιάνει κατευθείας στο πλάνο.  Φυσικά η καταγραφή γίνεται με το πρότυπο Dolby Vision HDR. 

Μια από τις μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά είναι πως το iPhone 13 ξεκινά να προσφέρεται με χωρητικότητα 128GB, με τα 256GB και 512GB να ακολουθούν. 

Πότε κυκλοφορούν και σε τι τιμή 

Το iPhone 13 ξεκινά από τα $799 και το iPhone 13 mini από τα $699 διατηρώντας την ίδια αρχική τιμή με τα περσινά μοντέλα. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή και η κυκλοφορία τους στις 24 Σεπτεμβρίου. Αναμένουμε να μάθουμε πότε θα έρθει στην Ελλάδα και σε ποιες τιμές.