Κάποιος ετοιμάζει μυστικά τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σταθμό

Μία εταιρία ανέλαβε τα συστήματα υποστήριξης ζωής
29 Αυγούστου 2021 09:57
Κάποιος ετοιμάζει μυστικά τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σταθμό

Η ολοένα και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα στο διάστημα φαίνεται πως όχι μόνο δεν έχει τέλος αλλά και αυξάνεται. Σύμφωνα με το SpaceNews, ένας μυστηριώδης ιδιώτης πελάτης που δεν κατονομάζεται, ανέθεσε συμβόλαιο ύψους $2.6 εκατομμυρίων στην Collins Aerospace για να αναπτύξει ένα σύστημα υποστήριξης ζωής και περιβαλλοντικού ελέγχου για ένα “διαστημικό σταθμό σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO) που θα ανήκει και θα ελέγχεται από ιδιώτη”.

Το συμβόλαιο της εταιρίας περιλαμβάνει μηχανισμούς που θα ελέγχουν τα επίπεδα θερμοκρασίας και πίεσης στο διάστημα για να υποστηρίζουν μία μακρά παραμονή ανθρώπων στο σταθμό. Να σημειώσουμε πως πρόκειται για την ίδια εταιρία που έχει αναπτύξει το σύστημα ανακύκλωσης νερού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Σύμφωνα πάντα με το SpaceNews, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο άγνωστος ιδιώτης να είναι η Axiom Space, μία ιδιωτική διαστημική εταιρία με βάση το Houston των ΗΠΑ η οποία δεν έχει κρύψει τα σχέδια της για την κατασκευή του πρώτου εμπορικού διαστημικού σταθμού. Ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η Axiom είναι επίσης η πρώτη εταιρία που θα μεταφέρει τρεις ιδιώτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χρησιμοποιώντας μία Dragon κάψουλα της SpaceX το 2022.