Το iPhone 13 ίσως να είναι το ακριβότερο iPhone έως τώρα

Έρχονται γενικότερα αυξήσεις τιμών στην αγορά
27 Αυγούστου 2021 10:37
Το iPhone 13 ίσως να είναι το ακριβότερο iPhone έως τώρα

Τα iPhones μπορεί να μην υπήρξαν ποτέ φθηνά, η Apple όμως προσπαθεί να κρατά τις τιμές πάνω-κάτω ίδιες τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς όμως αυτό μπορεί να αλλάξει με το iPhone 13 καθώς φημολογείται πως θα έχει μία αύξηση τιμής που θα το κάνει το ακριβότερο iPhone μέχρι σήμερα.

Ο λόγος είναι η TSMC, η οποία σύμφωνα με τους DigiTimes, θα αυξήσει το κόστος της παραγωγής chips έως και 20%. Η Apple στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην TSMC για την παραγωγή των chipsets της και το μόνο σίγουρο είναι πως θα επηρεαστεί από αυτήν την αύξηση τιμών, ενώ οι πιθανότητες να απορροφήσει τα κόστη για να μη φτάσουν στον τελικό καταναλωτή είναι μηδαμινές.

Αξίζει να σημειωθεί πως δύο από τα τρία ακριβότερα εξαρτήματα στην παραγωγή του iPhone 12 ήταν το modem της Qualcomm και το A14 SoC, κάτι που σημαίνει πως το ίδιο θα ισχύει και για το iPhone 13.

Οι αλλαγές αναμένεται να ξεκινήσουν να λαμβάνουν χώρα από τον Ιανουάριο του 2022, αλλά υπάρχουν φήμες πως η Apple θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει τα κόστη, συνυπολογίζοντάς τα από τώρα στην τιμή του iPhone 13.

Φυσικά η Apple δεν είναι η μόνη εταιρία που εξυπηρετείται από το γίγαντα TSMC. Άλλοι πελάτες είναι η NVIDIA, η AMD, η Intel και πολλοί ακόμα και αυτή η αύξηση στο κόστος παραγωγής chip θα συμπαρασύρει την ήδη προβληματική αγορά σε ένα ράλι ανόδου τιμών.